Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski narko diler najavio je da će tužiti policiju nakon što su ga, kako je rekao, 'ponizili' jer su njegovim susjedima rekli da je završio u zatvoru.


Policija je ime i fotografiju 22-godišnjeg Lukea Walsh-Pinnocka stavila na 'imenuj i posrami' letak i poslala ga na 1.500 adresa. Pinnock tvrdi kako su na taj način prekršena njegova ljudska prava i traži odštetu.

Vezani članci Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 4 Londonski napadač u siječnju pušten iz zatvora, odslužio polovicu kazne za djela povezana s terorizmom Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 1 Terorist koji je u Londonu na ulici izbo nekoliko ljudi bio je na popisu potencijalno opasnih osoba

Zbog dilanja kokaina i heroina optužen je na četiri godine zatvora, a letcima je policija vijest proširila po njegovoj četvrti u sjevernom dijelu Londona, piše News.com.au. Na letku je pisalo: 'Pojedinci koji dilaju drogu će biti uhićeni i procesuirani. Osoba gore na slici (op.a. Walsh-Pinnock) je primjer takve policijske prakse'.

Njegovi roditelji su se također požalili. 'Luke je ponižen u svojoj zajednici, što se protivi ljudskim pravima. Ovo će ići na sud. On je dobar dečko, koji je ljubazan prema svojoj obitelji', rekao je prijatelj njegove majke.

>> VIDEO: Pao golub diler

Scotland Yard je potvrdio kako je primio 'prigovor člana obitelji u vezi letaka'.