Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Eksplozivne' snimke

Jackie vjerovala da je predsjednik Johnson umiješan u atentat na Kennedya!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jackie Onassis vjerovala je da je Lyndon B. Johnson, tada američki potpredsjednik, umiješan u ubojstvo njezinog supruga Johna F. Kennedyja.

Tajne snimke će pokazati da je bivša prva dama osjećala da zamjenik Kennedya kuje planove o ubojstvu, piše Daily Mail. Jackie je bila uvjerena da je potpredsjednik, zajedno s biznismenom s juga, naručio ubojstvo u Dallasu koje je izvršio Lee Harvey Oswald. Iako je ubojica tvrdio da je sam u tome, gotovo mu nitko nije vjerovao.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture Istražuju nekoliko slučajeva Policija upala u HŽ i Ministarstvo kulture? Nove afere sa snimkama Geodetskog fakulteta Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom

Lyndon Johnson rođen je u Texasu, služio je državi te bio guverner i senator, bio je potpredsjednik SAD-a kada je Kennedy bio na čelu, a njegovim ubojstvom Johnson je stao na kormilo države.

Vrpce su snimljene uz pomoć vodećeg povjesničara Arthura Schlesingera, nekoliko mjeseci nakon atentata te spremljene u Kennedyevu knjižnicu u Bostonu. Tada je Jackie, koja se nakon Kennedyjeve smrti udala za bogatog grčkog tajkuna Onassisa, naredila da vrpce ne smiju doći u javnost punih 50 godina nakon njezine smrti. Neki izvori kažu da se bojala kako ona i njezina obitelj ne bi bili meta osvete.

Jackie je preminula prije 17 godina, sa svoje 63 godine, od karcinoma. Njezina kći Caroline Kennedy odlučila je vrpce pustiti u javnost. One će biti prikazane u emisiji ABC-a, a u pregovorima za njihovo objavljivanje su i britanske televizijske kuće. ABC tvrdi da je sadržaj snimki 'eksplozivan'.

Vjeruje se da će snimke otkriti detalje tvrdnje da je Kennedy imao ljubavnu vezu s 19-godišnjom djelatnicom Bijele kuće, a Jackie je svojevremeno tvrdila da je u vlastitoj spavaćoj sobi pronašla gaćice koje nisu njezine.

No, sumnja se da je i bivša prva dama imala afere. Jednu s holivudskom zvijezdom Williamom Holdenom i drugu s osnivačem Fiata Giannijem Agnellijem. Nagađa se da je bračni par Kennedy, samo nekoliko tjedana prije atentata, odlučio prebroditi sve nevolje te učvrstiti svoj brak novim djetetom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene