Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojni sporovi

Deutsche Bank očekuje MINUS od 6,2 milijarde eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banka se trenutno koprca u novom skandalu - provodi se istraga zbog sumnje da je sudjelovala u dogovaranju cijena na tržištu plemenitih metala.

Nakon što je bila prisiljena platiti golemu kaznu zbog namještanja referentne kamate libora, zajedno s nekoliko drugih banaka, Deutsche Bank zabilježit će u trećem kvartalu gubitak od 6,2 milijarde eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije se vidjela Žena u Dalmaciji iscrtala zebru na cesti, dobila je kaznu Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Kako javlja BBC, banka je objavila da kani otpisati 5,8 mlrd. eura kao posljedicu očekivanja visokih kapitalnih zahtjeva regulatora te očekivanja vezanih uz prodaju Postbanka i 20-postotnog udjela u kineskom Hua Xia Banku.

SKANDAL: EK kaznila vodeće svjetske banke s 1,7 milijardi eura

Usto, s obzirom na to da vodi brojne sporove, za eventualne gubitke po toj osnovi izdvojit će dodatnih 1,2 mlrd. eura. Novi skandal u kojem se trenutačno koprca je istraga zbog sumnje da je sudjelovala u dogovaranju cijena na tržištu plemenitih metala – nedavno su je pokrenule švicarske vlasti. Unatoč tome, iz banke nisu decidirano objavili da neće isplaćivati dividende, već će ih osjetno smanjiti ili možda odustati od njihove isplate.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene