Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena još tri

Detoniran sumnjivi paket u francuskom veleposlanstvu u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pirotehničari su u Ateni detonirali sumnjivi paket poslan na adresu francuskog veleposlanstva, a policija je pronašla još tri sumnjiva paketa u tvrtki za dostavu u atenskom predgrađu Markopoulo.

Paket koji je bio adresiran na francusko veleposlanstvo vraćen je u dostavljačku tvrtku. Nadzirana eksplozija izvedena je izvan zgrade te tvrtke a policija je blokirala promet u okolnom području.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Slika nije dostupna 'Paketi' čelnicima i veleposlanstvima Grčka anarhistička skupina preuzela odgovornost za pakete bombe

Prema izvješćima, paket je sadržao eksploziv a kao pošiljatelj je naveden atenski nadbiskup. Dužnosnici su rekli da je paket bio sličan drugim paketima poslanim diplomatskim predstavništvima u Grčkoj i europskim čelnicima.

Policija je u vezi s napadima uhitila dva osumnjičena pripadnika grčke ljevičarske militantne skupine. Do sada je pronađeno 14 sumnjivih pošiljki a jedna je dospjela i do ureda njemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu.

'Urota vatrenih ćelija'

Među ostalim primateljima bili su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, talijanski premijer Silvio Berlusconi, sjedište Europola u Nizozemskoj, Europski sud pravde u Luksemburgu i nekoliko veleposlanstava u Ateni.

Policija traga za još pet osumnjičenih povezanih s militantnom skupinom 'Urota vatrenih ćelija' koja je tijekom prošle godine izvršila nekoliko napada na zgrade vlade i policiju.

>> U paketu za Merkel pronađen eksploziv

>> Grčka: Otkriven paket bomba adresiran na Sarkozyja

>> Pošiljka namijenjena Berlusconiju eksplodirala

Kao pomoć u istrazi grčkoj policiji u Atenu su doputovali djelatnici njemačke policije a Grčka je blokirala slanje svih pošiljaka u inozemstvo zrakoplovnim linijama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene