Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog propusta ranije od planiranog

Desetorica uhićena u velikoj protuterorističkoj operaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetorica muškaraca uhićena su u srijedu u opsežnoj protuterorističkoj operaciji na sjeverozapadu Engleske, objavila je policija grofovije Greater Manchester.

Pripadnici Sjeverozapadne protuterorističke postrojbe uz potporu redarstvenih snaga triju grofovija (Merseyside, Greater Manchester i Lancashire) obavili su u srijedu predvečer više premetačina, po istom izvoru.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Slika nije dostupna London i Manchenster Theresa May na udaru kritika nakon napada: "Odluke vlade olakšale su teroristima"

'Trenutačno nismo kadri potvrditi adrese na kojima su obavljene premetačine, ni neki drugi podatak u svezi s tom akcijom', rekao je glasnogovornik policije Greater Manchestera.

Premetačine su provedene u četvrti Cheetham Hillu u Manchesteru i na sveučilištu Johna Mooresa u Liverpoolu, kako pišu britanska glasila koja govore o 'velikoj' protuterorističkoj operaciji.

Policija je odlučila uhititi osumnjičenike prije nego je bila planirala, zbog propusta Boba Quicka, visokog dužnosnika Scotland Yarda, koji je, kad je došao na razgovor s premijerom Gordonom Brownom, snimljen s dokumentima na kojima su bili vidljivi podatci o operaciji praćenja osumnjičenika.

U Velikoj Britaniji proglašen je viši stupanj pripravnosti zbog protuterorističke prijetnje nakon napada 7. srpnja 2005. u Londonu, kad je poginulo 56 osoba u javnom gradskom prijevozu, među kojima i četvorica napadača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene