Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuća strave

'Kad bih završila s jelom rekao bi mi da se skinem i ponovno mi to radio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri žene, jedan monstrum i deset godina horora.

Gina DeJesus i Amanda Berry preživjele su život u kući strave Ariela Castra, serijskog otmičara i silovatelja koji je počinio samoubojstvo nedugo nakon što su djevojke pobjegle te je on uhićen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Omičar iz Clevelanda Castru određena jamčevina od 8 milijuna dolara Slika nije dostupna Velik propust policije? Policija je nekoliko puta dolazila pred otmičarevu kuću, ali nikad nisu ulazili

Obje djevojke rekle su kako ih je njihov otmičar prisiljavao na seks te da su mu morale govoriti kako one to žele, da im se sviđa i da im je on seksi.

Amanda Berry napisala je knjigu nalik na dnevnik. U jednom zapisu stoji kako ju je dan nakon otmice Castro prisilio da se tušira s njima, ali da ju je lancem svezao za šipku u kupaonici. Nakon toga ju je odveo u podrum i opet okovao lancima. Na koncu je završila u njegovoj spavaćoj sobi, lancima svezana za radijator. Bio je to njen 17. rođendan.

Lance bi s nje skidao samo kad bi je silovao.

Cijelo desetljeće ju je držao zatočenu, mučio i silovao, a ona mu je sve oprostila...

Hranu im je nosio jednom dnevno i to isključivo iz restorana brze hrane. 'Kad bi završila s jelom rekao bi mi da se skinem i ponovno mi to radio', zapisala je Amanda.

Isprva je brojala koliko je puta silovana, no i sama je izgubila pojam o tom broju. Obje djevojke složile su se kako se znalo događati i po 5 puta dnevno.

Bilo je tu i psihičkog zlostavljanja. Dopuštao joj je da sluša govorne poruke koje su joj na mobitel ostavljali zabrinuti roditelji, dao joj je i da čita intervjue u lokalnim novinama s njenom majkom, čak se i pretvarao da zove njenu majku telefonom.

'Napaljivalo ga je kad je vidio koliko patim dok to čitam i slušam', kaže Amanda.

Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight spašene su 6. svibnja 2013. godine nakon desetljeća zatočeništva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene