Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deseci afganistanskih civila ubijeni u zračnim napadima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci civila, među kojima su žene i djeca, ubijeni su u dvama zračnim napadima stranih postrojba na jugu Afganistana, izjavili su stanovnici i zastupnik u parlamentu.

Meta jednog napada NATO-a bile su kuće u okrugu Girishk u pokrajini Helmand jučer navečer, pri čemu je ubijeno 50 civila, rekla je novinarima skupina od dvadesetak stanovnika u Kandaharu, najvećem gradu na jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Slika nije dostupna Afganistan: Ubijena tri civila u incidentima s njemačkim vojnicima

Wali Jan Sabri, parlamentarni zastupnik iz Helmanda rekao je kako ima pouzdanu informaciju da je u sukobu između talibana i NATO-ovih snaga u Girishku poginulo od 50 do 60 civila.

Rekao je da je većina žrtava stradala u zračnim napadima.

Glasnogovornik britanskih snaga u Helmandu rekao je da je u tijeku operacija u toj pokrajini, ali je zanijekao da je bilo civilnih žrtava kod Girishka.

U drugom napadu jučer predvečer pogođene su dvije kuće u okrugu Char Cheno uz pokrajinu Uruzgan, pri čemu je ubijeno 15 civila, reklo je agenciji nekoliko seljana u telefonskom razgovoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene