Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: Ubijeno pet vojnika NATO-a, jedan civil i pet policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet vojnika NATO-a, jedan civil i pet afganistanskih policajca ubijeno je u atentatima na istoku i jugu Afganistana, doznaje se danas od vojnih i policijskih izvora.

"Četiri vojnika Isaf-a i jedan civil poginuli su u petak u eksploziji bombe u pokrajini Kunar", navodi Isaf u priopćenju.

Pročitajte i ovo Vojnici, ilustracija Važnost suradnje Sabor potvrdio sudjelovanje hrvatske vojske u više misija NATO-a i EU Slika nije dostupna Bombe i sukobi s pobunjenicima Afganistan: Ubijeno šest NATO-vih vojnika

Ranije je Isaf objavio da je jedan vojnik NATO-a poginuo u pokrajini Khost, također u pograničnom dijelu s Pakistanom.

Isaf nije precizirao identitet ni nacionalnost žrtava.

Prema nedavnom izvješću američke vojske, nasilje je u porastu za 40 posto na istoku Afganistana.

Oko 149 stranih vojnika poginulo je od početka godine u Afganistanu, uglavnom u bombaškim napadima, navodi agencija France presse na temelju vojnih priopćenja.

Pet afganistanskih policajaca je ubijeno i dvojica su ranjena u četvrtak navečer u eksploziji bombe pri prolasku njihova vozila u pokrajini Kandahara, uporišta talibana na jugu zemlje, rekao je jedan policijski dužnosnik.

Prema podacima afganistanskih vlasti, oko 800 pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti ubijeno je u napadima od početka 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene