Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Depardieu se s ruskim predsjednikom zagrlio kao da su stari znanci, a nakon toga je odjenuo i tradicionalnu rusku nošnju.


Popularni francuski glumac Gerard Depardieu danas je posjetio Saransk koji se nalazi istočno od Moskve. Glumca su u zračnoj luci dočekale žene odjevene u tradicionalne nošnje, a onda je otišao u lokalno kazalište gdje je dobio veliki aplauz kada je i sam odjenuo tradicionalnu rusku nošnju.

Vezani članci Zoran Zaev (Foto: AFP) Izvanredni parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji: Glavni uzrok blokada otvaranja pregovora o ulasku u Europsku uniju Slika nije dostupna Berlin i Pariz prijete Moskvi: 'Spremni smo uvesti nove sankcije Rusiji'

Nakon što mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin osobno odobrio stjecanje ruskog državljanstva, Depardieu je izvadio putovnicu, a sinoć je na Putinovom crnomorskom imanju u Sočiju sa svojim novim državnim poglavarom i večerao.

Kamere su ih snimile kako se poput starih znanaca srdačno grle, nakon čega su uz ugodno ćaskanje prionuli poslu, tj. konzumaciji hrane. Čime su točno omastili brk, nije objavljeno.

>> Depardieu: Volim Rusiju!

Kako prenosi BBC, Depardieu se odrekao francuskog državljanstva zbog neslaganja s odlukom novog predsjednika Francoisa Hollanda o uvođenju stope poreza od čak 75 posto, koja se odnosi na sve građane s godišnjim prihodima većim od milijun eura. Optužio ga je da kažnjava uspjeh, kreativnost i talent.

Reagirajući na njegov odlazak u Rusiju, francuski premijer Jean-Marc Ayrault taj je čin nazvao 'jadnim i nedomoljubnim'.

U zahvali Putinu što mu je odobrio stjecanje državljanstva, Depardieu je pak napisao da je Rusija velika demokracija, 'a ne država čiji premijer svoje građane naziva jadnicima'. U međuvremenu je stigao snimiti i reklamu za kreditnu karticu Sovjetske banke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook