Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio državljanstvo

Depardieu: Volim Rusiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski glumac Gerard Depardieu potvrdio je u četvrtak da je sam zatražio rusku putovnicu i da je oduševljen što je taj njegov zahtjev prihvaćen.

Ruski predsjednik Vladimir Putin uručio mu je putovnicu na svečanosti u četvrtak u Moskvi. "Da, tražio sam državljanstvo i drago mi je što je zahtjev prihvaćen. Volim vašu zemlju Rusiju, volim njezine stanovnike, njezinu povijest, njezine pisce", poručio je Depardieu u pismu koje su objavili ruski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Rusiji s ljubavlju VIDEO Pogledajte kako Gerard Depardieu izgleda u ruskoj narodnoj nošnji Slika nije dostupna Porezne priče Putin dao rusko državljanstvo Gerardu Depardieu

>> Putin dao rusko državljanstvo Gerardu Depardieu

U pismu je pohvalio i ruski režim i njezina predvodnika Vladimira Putina. "Čak sam o tome razgovarao s mojim predsjednikom, Francoisom Hollandeom. Rekao sam mu da je Rusija velika demokracija, a nije zemlja čiji premijer svoje sugrađane naziva jadnicima", dodao je glumac.

Francuski premijer Jean-Marc Ayrault nazvao je "jadnom" Depardieu odluku da se preseli u Belgiju zbog visokih francuskih poreza.

Depardieu je u pismu također naznačio da namjerava naučiti ruski. "U Rusiji se ima gdje živjeti. Ne nužno u Moskvi, to je megalopolis prevelik za mene. Volim selo, a znam da u Rusiji ima divnih mjesta". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene