Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREKALJENI POLITIČKI LAV

Demokrati i formalno nominirali Bidena za svog predsjedičkog kandidata

Joe Biden (Foto: AFP)
Joe Biden (Foto: AFP) Foto: Afp
Američka Demokratska stranka drugog je dana svoje nacionalne konvencije i formalno nominirala Joea Bidena (77) za svojeg kandidata koji će se suprotstaviti aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima koji će se održati u studenom.

Bivši predsjednici Bill Clinton i Jimmy Carter u svojim su govorima kazali kako Biden ima iskustvo i integritet kako bi vratio SAD u normalu nakon kaosa u koji ju je uvela Trumpova administracija.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Izbori u SAD-u Ivana Petrović o srazu Trumpa i Bidena: "Američko društvo ne može iznjedriti dva normalna kandidata" Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno"

"U vremenima poput ovih Ovalni ured trebao bi biti komandni centar. Umjesto toga on je sada središte oluje. Tamo jedino vlada kaos, a jedino što se ne mijenja jest predsjednikova odlučnost da negira odgovornost i prebaci krivnju na nekog drugog", naglasio je Clinton u svom unaprijed snimljenom obraćanju delegatima.

Biden: "Nominacija je počast mom životu"

Nakon što je Biden i službeno nominiran, on je na Twitteru poslao poruku kako ova nominacija "odaje počast njegovu životu", dok je glavna govornica dana bila njegova supruga Jill. Ona je u vrlo osobnom obraćanju ponudila uvid kako je pomogla Bidenu zacijeliti ranu nakon što su mu prva supruga i kćerka poginule u prometnoj nesreći.

"Nisam ni mogla zamisliti kako ću se u dobi od 26 godina pitati 'Kako popraviti slomljenu obitelj?'. A odgovor je isti kao i za slomljenu naciju: 'Ljubavlju i razumijevanjem'. Ako povjerimo naciju Joeu, on će za vašu obitelj učiniti ono što je učinio i za našu: skupiti nas zajedno i učiniti je cijelom", naglasila je Jill Biden.

U srijedu, trećeg dana konvencije glavni govornici bit će Bidenova kandidatkinja za potpredsjednicu Kamala Harris i još jedan bivši predsjednik Barack Obama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene