Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još moguć dogovor

Demokrat Reid priprema zakon za spas srednje klase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama i stranačke vođe u Kongresu u petak su s opreznim optimizmom najavili da je još moguć dogovor kojim bi izbjegle drastične mjere štednje, a demokrat Harry Reid rekao je da priprema porezni zakon za spas srednje klase.

`Još možemo postići sporazum´, rekao je kratko Obama u Bijeloj kući nakon sastanka s vođama demokrata i republikanaca . Izostane li dogovor, porezi će 1. siječnja automatski porasti, a rashodi se drastično rezati.

Vođa demokratske većine u američkom senatu Harry Reid rekao je da priprema zakon kojim bi spriječio povećanje poreza za srednju klasu iako još pregovara s vođom senatske manjine, republikancem Mitchem McConnellom o širem dogovoru koji bi spriječio `fiskalnu liticu´.

Pročitajte i ovo Jaime Maussan o izvanzemaljcima iz Perua u kongresu Meksiku govorio još u rujnu 2023. Nova predstava u Kongresu Zastupnici tri sata u čudu gledali mumificirana stvorenja, samoprozvani stručnjak šokirao: "Ovo je nova vrsta" Slika nije dostupna Deficit pod nadzorom: Obama predložio proračun od 3730 milijardi dolara

>>Amerika na rubu 'fiskalne litice', dogovor o proračunu nije na vidiku

`Fiskalnom liticom´ naziva se povećanje poreza za sve Amerikance i stupanje na snagu rezova u javnim rashodima od 1. siječnja, kada isteknu porezne olakšice koje je uveo bivši predsjednik George W. Bush,

Stručnjaci upozoravaju da bi `fiskalna litica´ mogla prouzročiti novu recesiju u najsnažnijem svjetskom gospodarstvu. Obama predlaže povećanje poreza za kućanstva koja zarađuju više od 250.000 dolara godišnje i produljenje naknada za nezaposlene. Republikanci se protive svakom povećanju poreza. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene