Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na jugu Italije

Selili biste se u Italiju? Vlasti oglasile prodaju kuća za samo 1 euro, ali postoji kvaka

Grad Gangi (Foto: AFP)
Grad Gangi (Foto: AFP) Foto: Afp
Gradske vlasti talijanskog gradića na Siciliji oglasile su prodaju starih kamenih kuća po simboličnoj cijeni od 1 eura kako bi privukle nove stanovnike u živopisni San Piero Patti, koji je opustio zbog starenja stanovništa i desetljeća emigracije.

Kada uplate 1 euro, novi vlasnici morat će obnoviti urušene kuće rabeći samo tradicionalne materijale - kamen, drvo i mediteranski crijep, a na obnovi zapošljavati, koliko god je moguće, lokalne obrtnike.

Pročitajte i ovo Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 6 Snažne oluje haraju južnom Italijom Sicilija pogođena kišama i poplavama: Pronađeno tijelo muškarca, pokušao bježati pred nadirućom vodom, no nije uspio Slika nije dostupna 800 intervencija Proglasili šestomjesečno izvanredno stanje zbog požara, vjeruje se da su mnogi podmetnuti

Gradić podignut na stjenovitom brdu s kojeg se pruža prekrasan pogled na okolicu čini se savršenim za život, a automobilom je moguće za 15 minuta doći do najbliže plaže na rubu nacionalnog parka Nebrodi, zaštićene zone jezera i šumovitih planina.

Gradsko vijeće toga gradića poznatog kao "Biser Nebrodija" jednoglasno je izglasalo odluku o projektu ovaj tjedan.

San Piero Patti ipak nije prvi idejni otac takve zamisli jer ju je ''ukrao'' od drugog grada na Siciliji. Gangi je još 2014. pobudio interes u cijelom svijetu kada je počeo prodavati napuštene kuće za jedan euro.

"Sve je počelo primjerom grada Gangi, što je bio velik uspjeh - mnoge su kuće prodane", rekao je Salvatore Fiore, gradonačelnik San Piero Pattija za britanski list The Telegraph. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene