Obavijesti Pretražite Navigacija
Nerazjašnjena smrt

Davor Dragičević: ''Uskoro ću objaviti snimku ubojstva mog sina Davida, a tada će nastati pravi kaos''

Davor Dragičević (Dnevnik.hr)
Davor Dragičević (Dnevnik.hr)
Davor Dragičević, otac mladića čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. postala provodom za masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, najavio je u subotu da će uskoro objaviti video snimku ubojstva sina Davida na kojoj se navodno vide i počinitelji i odbacio je tvrdnje policije da je on sam naručio izradu takvog montiranog video zapisa.

''Uskoro ću objaviti snimku ubojstva mog sina Davida Dragičevića, a tada će nastati pravi kaos u BiH“, rekao je za portal Srpskainfo Davor Dragičević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija sve istražuje Otkriveni novi detalji stravičnog zločina u Pančevu: Supruga se nekoliko dana prije tragedije žalila susjedima Ilustracija stravična ubojstva Poznati detalji teškog zločina u Pančevu: "Nje već 12 sati nije bilo na internetu, potrebna mi je vaša pomoć"

Objasnio je da su video zapis ubojstva koje se dogodilo u središtu grada zabilježile kamere na Raiffeisen banci.

''Na snimci se sve detaljno vidi, između ostalog i to tko ga je ubio. Zbog toga vlada velika panika i u policiji, ali i u banjalučkom državnom odvjetništvu", rekao je Dragičević.

Pri tome je odbacio tvrdnje policije i dijela medija da je on nudio 15.000 eura za montiranu snimku tog ubojstva.

"Imao sam informaciju da to istražuju, ali svi znaju da to nije točno“, dodao je.

Dragičević, za kojega se ne zna gdje se trenutačno nalazi, jer je napustio BiH iz sigurnosnih razloga, rekao je i da ima problema s ekshumacijom posmrtnih ostataka sina Davida. Sa suprugom je ranije podnio zahtjev da se mladićevo tijelo pokopa izvan BiH, no sada, po njegovim tvrdnjama, vlasti traže dodatne potvrde i punomoći.

''Traže da to dostavimo u roku od sedam dana ili će nam biti odbijena mogućnost da ekshumiramo tijelo. Ako mi ne odobre, osobno ću ga iskopati i iznijeti iz ove države", rekao je Davor Dragičević.

Ubojstvo mladića Davida Dragičevića potaknulo je masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, a u njih su se uključili i prvaci političke oporbe u ovome entitetu u Bosni i Hercegovini.

Njegov otac Davor Dragičević nestao je 30. prosinca kada je policija silom rastjerala prosvjede pripadnika skupine "Pravda za Davida" i pojavio se početkom veljače u programu regionalne televizije N1 te poručio kako nije pobjegao nego se sklonio kako ne bi bio ubijen.

Ustvrdio je da njegovu likvidaciju želi politički i policijski vrh u Republici Srpskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene