Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sprema se novi prosvjed

Davidov otac pušten iz pritvora, majka poručuje: "Specijalcima je danas u planu krvoproliće!"

Dragan Dragičević pušten iz pritvora (Foto: Buka)
Dragan Dragičević pušten iz pritvora (Foto: Buka) Buka
Aktualno Galerija Davor Dragičević doveden u Okružno tužiteljstvo Banja Luka (Foto: Buka) ) Davor Dragičević doveden u Okružno tužiteljstvo Banja Luka (Foto: Buka) ) Foto: Buka) Davor Dragičević pušten iz pritvora (Foto: Buka) Davor Dragičević pušten iz pritvora (Foto: Buka) Foto: Buka Dragan Dragičević pušten iz pritvora (Foto: Buka) Dragan Dragičević pušten iz pritvora (Foto: Buka) Foto: Buka +0 Davor Dragičević doveden u Okružno tužiteljstvo Banja Luka (Foto: Dnevni Avaz) Galerija 1/4 >>
Nakon prosvjeda u utorak u Banjoj Luci, Davor Dragičević doveden je oko 8 sati u Okružno tužiteljstvo na saslušanje. Policija je Dragičevića brzo uvela u zgradu, a prilikom ulaska uspio je uzviknuti: "Pravda za Davida!". Dragičević je pušten iz pritvora nešto prije 11 sati.

Prilikom izlaska iz Okružnog tužiteljstva Dragičević je izjavio: "Ubice mog djeteta znam i to ću i dokazati. Za ubojstvo su suodgovorni pojedinci u MUP-u. Idemo do kraja i nećemo odustati. Jednog dana sve ću dokazati i da vidim tko će me pogledati u oči. Nisu mi dali niti jednu informaciju. Davidovu majku Suzanu vodio sam kod doktora i ganjali su me po mom gradu. Davidova majka mogla je biti ubijena. Mene su već ubili. To je njima na čast. Rekao sam već, podnijet ću kaznenu prijavu.

Pročitajte i ovo Davor Dragičević (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Pobjegao iz Banja luke Davor Dragičević se pojavio nakon tri mjeseca, pokopat će posmrtne ostatke sina Davida Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića (Foto:Avaz/G.Dakić) - 2 Pokopat će ga u Austriji Uzdasi i plač tijekom ekshumacije posmrtnih ostataka Davida Dragičevića: "Ovdje ni mrtvi nemaju mira"

Kakvi su to frajeri, sklanjaju moju dušu s trga. Ja sam na trgu u 18 sati i ne pada mi na pamet da dijete prepustim zločincima i ubojicama. Moj sin će dobiti pravdu, ja to garantiram svima. Ne mogu mi ništa. Zaj****a ih to što smo malo efikasniji od njih. Pravda za Davida!", uzviknuo je Davor Dragičević po izlasku iz tužiteljstva.

Medijima se obratila i Davidova majka Suzana Radanović.

"Ovom prilikom pozivam Vladu Srbije da se oglasi povodom toga. Pozivam Vučića da da izjavu i da ako smatra da Dodik ne radi kako treba, da pomogne ovom napaćenom narodu koliko može. Vučića u Europi ipak prime, a ovog našeg nigdje. Grad je opkoljen, specijalcima je danas u planu krvoproliće. Moram sve obavijestiti što nam spremaju. Mi smo roditelji i ništa više. Pozivam vas sve na miran i dostojanstven prosvjed", kazala je Radanović.

Novinarima se obratio i Dragičevićev odvjetnik Ifet Feraget.

"Davor nikome nije prijetio. Davor ima pravo čak i ako je pretjerao. On je saslušan, tužiteljstvo je uzelo još vremena da prouči spis, ali ne postoje dodatni razlozi za njegovo zadržavanje. Svaki grad ima trg na kojem ljudi mogu slobodno govoriti. I Banja Luka ima takav trg kojeg neki zovu Davidov i na kojem ljudi, poštujući zakone i dalje moraju slobodno govoriti. Mi ćemo ustrajati na dokazivanju istine za ubojstvo Dragičevića.

Hoće li doći do ostavki i promjena to ćemo još vidjeti. Sve institucije moraju funkcionirati u skladu sa zakonom. Mora se provesti službena i adekvatna istraga. Ovdje se ne radi o željama oca, već o tome da postoji dovoljno dokaza za procesuiranje. Nisu postojali uvjeti za uhićenje Davora. On nije dobio poziv tako da nije bilo uvjeta za prisilno dovođenje i hapšenje", kazao je odvjetnik.

Feraget je kazao kako su policajci prekršili zakon kada su uhitili Davora jer mu prije toga uopće nisu uručili nalog za saslušanje.

Iz pritvora je pušten i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.

Davor Dragičević, koji optužuje vlasti Republike Srpske da zataškavaju okolnosti ubojstva njegova sina Davida iz političkih razloga, uhićen je u utorak nakon što se nije pojavio na policiji zbog ispitivanja, prenosi Dnevni Avaz.

Pritvor mu je određen zbog sumnje da je prijetio sigurnosti ministra policije Republike Srpske Dragana Lukača. Upravo je Dragičevićevo privođenje bio povod za prosvjede u Banjoj Luci u utorak.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je na press-konferenciji kako je Dragičević uhapšen na Trgu Krajine ocijenivši da mu je njegov advokat učinio ''medvjeđu uslugu'' zbog savjeta da ne primi poziv za saslušanje. Rekao je i da su plasirane brojne laži da bi se ''oblatila policija''. Naglasio je da su dešavanja na trgu bila mirna dok se nisu pojavili opozicijski političari.

"Odluka je da se ne može više održavati nelegalni skup na Trgu", izjavio je Lukač.

Skupovi podrške najavljeni su u Sarajevu u 19 sati, u Beogradu je prosvjed počeo u podne, dok je u Zrenjaninu najavljen za 15 sati. Prosvjed podrške najavljen je i za Tuzlu.

(MT/Hina)

Aktualno Helena i Dalibor posvojili dvoje djece iz Afrike: ''Ne poznajem veću ljubav!" Helena i Dalibor posvojili dvoje djece (Foto: privatni album) Helena i Dalibor posvojili dvoje djece (Foto: privatni album) Foto: privatni album Helena i Dalibor posvojili dvoje djece (Foto: privatni album) Helena i Dalibor posvojili dvoje djece (Foto: privatni album) Foto: privatni album Helena i Dalibor posvojili dvoje djece (Foto: privatni album) Helena i Dalibor posvojili dvoje djece (Foto: privatni album) Foto: privatni album Posvajanje, ilustracija (Foto: Gettyimages) Posvajanje, ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages +0 Posvajanje, ilustracija (Foto: Gettyimages) Hrvatska Helena i Dalibor posvojili dvoje djece iz Afrike: ''Ne poznajem veću ljubav!" 1/5 >>

Aktualno Je li ova žena objavila najprovokativniju božićnu fotku? Ona je samo željela počastiti fanove Jimena Baron (FOTO: Instagram) Jimena Baron (FOTO: Instagram) Jimena Baron (FOTO: Instagram) Jimena Baron (FOTO: Instagram) Jimena Baron (FOTO: Instagram) Jimena Baron (FOTO: Instagram) Jimena Baron (FOTO: Instagram) Jimena Baron (FOTO: Instagram) +0 Jimena Baron (FOTO: Instagram) Celebrity Je li ova žena objavila najprovokativniju božićnu fotku? Ona je samo željela počastiti fanove 1/5 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene