Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi Cameron

Raste gospodarska nesigurnost u EU - I to zbog njega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cameronov komentar uslijedio je nakon pobjede Syriza na izborima u Grčkoj nedjelju. Francois Hollande čestitao je pobjedniku.

Britanski premijer David Cameron upozorio je u nedjelju da će rezultat parlamentarnih izbora u Grčkoj na kojima je pobijedila radikalna ljevičarska stranka Syrize povećati gospodarsku nesigurnost u cijeloj Europi, napominjući kako to znači da se Velika Britanija mora držati njegovog plana vlastitog gospodarstva.

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

'Grčki izbori povećat će gospodarsku nesigurnost u cijeloj Europi. Zato se Velika Britanija mora držati svog plana i tu sigurnost osigurati kod kuće', objavio je Cameron na svom službenom Twiteru.

Pobjeda radikalne ljevice: Izlazak iz krize ili potonuće u kaos?

Cameronov komentar uslijedio je nakon pobjede Syriza na izborima u nedjelju, što bi moglo rezultirati sukobom s međunarodnim kreditorima, objavio je Reuters.

Hollande čestitao na pobjedi

Francuski predsjednik Francois Hollande čestitao je vođi radikalne ljevičarske stranke Syrize Aleksisu Ciprasu na izbornoj pobjedi u nedjelju te obećao da će zajedno raditi kako bi podržali rast i stabilnost u eurozoni.

Europa se mijenja: Alternativa postaju populisti

U priopćenju objavljenom od strane francuskog predsjedništva, Hollande je izrazio želju nastaviti blisku suradnju dviju zemalja u službi razvoja i stabilnosti eurozone, u duhu napretka, solidarnosti i odgovornosti koja je u srcu europskih vrijednosti koje dijele. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene