Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnicima od 11 do 18 godina

Darko Šarić osuđen na 20 godina zatvora za krijumčarenje kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebni sud za organizirani kriminal u Beogradu osudio je nepravomoćno u ponedjeljak Darka Šarića i Gorana Sokovića na po 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu, a njihove suradnike na kazne od 11 do 18 godina.

Darko Šarić odbio je nazočiti izricanju presude "iz osobnih razloga", a njegov odvjetnik Radoslav Baćović iz prosvjeda je odlučio sjediti u publici. Šarićev odvjetnik izjavio je nakon da je presuda njegovu klijentu "prepisana optužnica" i najavio žalbu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec" Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

Samo troje optuženih oslobođeno je optužbi za krijumčarenje i sudjelovanje u švercu narkotika, a tročlano sudačko vijeće utvrdilo je da su organizatori skupine krijumčara Darko Šarić, Goran Soković i Željko Vujanović, kao i Dragan Dudić - Fric, koji je ubijen u svibnju 2010.

Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, kome se sudilo u odsutnosti, osuđen je na 11 godina i šest mjeseci zatvora, a ključni dokaz bio je prisluškivani razgovor sa sinom Đorđem te kapetanom broda kojim je švercan kokain. Dokazi protiv članova ove skupine prikupljani su u suradnji s policijama i policijskim agencijama brojnih europskih zemalja i SAD.

Kao organizatori krijumčarenja, uz Šarića, Soković i Vujanović nepravomoćno su osuđeni na 20 i 18 godina zatvora, Marko Pandrac na 15, a Miloš Caić na 12 godina zatvora. Šarićev suradnik Soković, koji je također dobio najveću kaznu, i dalje je u bijegu, kako i osuđeni Marko Pandrac, Nenad Novaković i Boško Nedić

Sokovićev odvjetnik je ustvrdio da je "presuda puna proturječnosti" te da je "vrlo sumnjivo obrazložena i bez ključnih elemenata koje je osporavala obrana".

Darko Šarić, u javnosti nazvan balkanskim narko-bossom i kraljem kokakina, odbacio je ranije krivnju po svim točkama optužnice koja ga tereti za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu.

Šarić se predao srbijanskim pravosudnim vlastima 18. ožujka 2014. godine nakon devetomjesečnog praćenja u četiri zemlje Latinske Amerije u suradnji srbijanske tajne policije (BIA) i brojnih sigurnosnih službi u svijetu, među kojima je srbijanska vlada posebno istaknula američku CIA-u.

Protiv njega i skupine suradnika u Beogradu se vodi i postupak za pranje 22 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene