Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dačićeve optužbe

Dačić optužuje Hrvatsku da ne želi surađivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Ivica Dačić izjavio je u Bruxellesu da se odnosi između Srbije i Hrvatske odvijaju u negativnom smjeru.

Dodao je da su tome doprinijele i nedavne oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču. To je, smatra Dačić, vratilo regiju u devedesete godine prošlog stoljeća.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Ivica Dačić Odgovor Zapadu Dačić: "Srbija nije nečija produljena ruka"

Dačić je, također, optužio Hrvatsku da se ne odaziva na inicijative koje bi unaprijedile suradnju.

>> NATO: Sjever Kosova i dalje nestabilan; Srbi: Želimo objašnjenje Nikolića i Dačića

'Predložio sam da uvedemo prelazak granice s osobnim iskaznicama, što smo s Makedonijom već proveli, a Hrvatska šuti dvije, tri godine na moju inicijativu. Nedavno je Milanović rekao da bi htio posredovati između mene i Thacija, a ja sam preko medija postavio pitanje tko će posredovati između mene i Milanovića', rekao je Dačić u raspravi na konferenciji o Balkanu, koju svake godine u prosincu organizira nevladina udruga Prijatelji Europe.

'Ne vidim razloga da se ponovno pravi carski rez na Balkanu po crtama od prije nekoliko stoljeća. Uostalom i Slovenija je proživjela tu fazu, na početku je bila dovoljna sama sebi, ali sada više nije, Slovenija je sada glavni kreator suradnje na Balkanu i zato pozivam Hrvatsku, kao što pozivam i naše u Srbiji da ne pravimo led koji nitko neće moći razbiti u našim našim odnosima, koji nisu odnosi ljubavi, ali valjda imamo i zajedničke interese', rekao je srbijanski premijer.

Dačić je napao Haaški sud, kazavši da su Srbi osuđeni na tom sudu na više godina zatvora nego što su to bili Nijemci na suđenju u Nuernbergu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene