Obavijesti Video Pretražite Navigacija
manijak s volge

Jezivo priznanje bravara koji je ubio 26 žena: "Zadavio sam ih tiho i brzo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski istražitelji uhitili su muškarca za kojeg sumnjaju da je opljačkao i ubio 26 starijih žena širom središnje Rusije između 2011. i 2012. godine.

Osumnjičenik, 38-godišnji Radik Tagirov, bravar je koji je ranije osuđivan za krađu. Policija ga sumnjiči da je on ''manijak s Volge'' i da je povezan s brojnim zločinima i ubojstvima počinjenim u regijama duž te ruske rijeke, piše BBC.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

Ruski istražni odbor (SK), koji djeluje poput FBI-a, objasnio je da je Tagirovo uhićenje rezultat forenzičkih istraživanja i bioloških analiza koje su pokazale da je isti čovjek počinio teška kaznena djela.

Mete starije žene

Tagirov je pristupao domovima žrtava predstavljajući se kao električar, vodoinstalater ili neki drugi komunalni radnik. Mete su mu bile starije žene koje žive same. Ušao bi u njihov dom i potom ih zadavio. Ponekad je to činio golim rukama, ponekad električnim kablovima ili štrikom, a u nekoliko navrata za zločin se poslužio pojasima s kućnih ogrtača ili haljina.

Prošle je godine policija ponudila nagradu od tri milijuna rubalja, što je oko 250 tisuća kuna za informacije koje su dovele do uhićenja manijaka s Volge.

Iako je pazio da ne ostavi tragove i uvijek koristio rukavice, identificiran je pomoću DNK-a, otisaka cipela i drugih dokaza s mjesta zločina. Manijak je često pljačkao svoje žrtve, a u nekim je slučajevima dragocjenosti ostavio netaknutima, piše Guardian.

Tagirov je sve zločine priznao, a na YouTubeu je objavljen i video njegova priznanja.

''Neka bi me same pozvale u dom. Predstavio bih se kao majstor.. ''

''Što bi se dogodilo kad bi vas pustile u kuću?''

''Zadavio sam ih''

''Zašto ste to radili? Na koji način?''

''Tiho i brzo. Ne znam, mislio sam da je to manje bolno za njih''

''Što vas je natjeralo na ubijanje?''

''Reagirao sam impulzivno. Bio sam gladan, živio sam na ulici tada... Mislio sam da ću tako doći lako do novca.''

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene