Muškarac s mobitelom
Muškarac s mobitelom Foto: Getty Images

Da bi izbjegao svakodnevne radne obveze, a ostavio dojam da je silno zauzet, švedski porezni savjetnik 'razgovarao' je sa službenog telefona sa svojim privatnim mobitelom 55 sati, sve dok ga na nadređeni nisu razotkrili.


"Umjesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je nazvao vlastiti broj mobitela što je rezultiralo signalom 'zauzeća' u sustavu pa je dolazne pozive preuzimao netko drugi", stoji u disciplinskom izvješću švedske porezne uprave koje je pribavio AFP.

Majstori na djelu Kažu da majstor koji ne pije ni ne radi, no oni su radili malo previše

Taj 28-godišnji Šveđanin, kojem sad prijeti otkaz, od ožujka do svibnja je samoga sebe nazvao 32 puta i 'razgovarao' 55 sati, što sedam dana efektivnog rada u dva mjeseca, stoji u izvješću porezne uprave te se dodaje da su "neki od tih poziva ponekad trajali satima".

Andreas je na radnome mjestu u poreznoj upravi bio zaposlen od svibnja 2020., no zbog pandemije je od siječnja 2021. radio od kuće.

Novac, ilustracija Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio tko će sve dobiti potporu u kolovozu i rujnu

U travnju je, međutim, jedan od njegovih nadređenih zamijetio da telefonira neobično dugo u usporedbi s prosječnim potrebama posla.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je što je činio, premda je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovno pozvali na razgovor u svibnju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad "iznimno niska".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju