Cynthia Nixon, američka glumica proslavljene serije koja se bacila u politički život, vodila je nadasve zanimljivu i žustru debatu s protivnikom kojem pokušava preoteti demokratsku podršku u utrci za guvernera savezne države New York.

Galerija


Trenutačni guverner New Yorka Andrew Cuomo i glumica Cynthia Nixon koja je u kampanji za politički mandat, razmjenjivali su uvrede u televizijskoj debati. Oboje traže nominaciju demokrata u novim izborima za guvernersku poziciju. Izbori će se održati u studenom, a demokrati podršku pružaju samo jednom kandidatu.

Vezani članci Prva debata između Trumpa i Bidena održana je u Clevelandu 29. rujna Joe Biden otkrio zašto možda neće sudjelovati u debati s Trumpom idućeg tjedna: "To je ozbiljan problem" Koronavirus u New Yorku Zatvaraju se škole, restorani, trgovine... New York vraća stroge mjere u devet četvrti

''Možete li me prestati prekidati'', rekao je Cuomo u jednom trenutku Nixon, na što mu je ona istog trenutka replicirala: ''Možete li vi prestati lagati?''

U međuvremenu, Cuomo koji trenutačno služi svoj drugi mandat rekao je da će biti u službi još četiri godine te da ne dolazi u obzir da se kandidira u utrci za Bijelu kuću 2020, ako dobije i treći mandat na guvernerskoj poziciji. Naime, pojavila su se nagađanja da bi nakon izbora, na poziciji guvernera odslužio samo dvije godine, jer ima apetiti za mjesto predsjednika SAD-a.

Ali prije izbora za guvernera u studenom, Cuomo mora dobiti podršku demokrata, a tu podršku sada mu pokušava oteti glumica proslavljena u seriji ''Seks i grad'' – Cynthia Nixon.

Nixon predstavlja progresivnu platformu, baziranu na reformi obrazovanja te socijalnoj i ekonomskoj jednakosti, te je dio, kako piše The Guardian, populističkog vala kandidata koji oštro kritizira establišment.

Nixon je pokušala ocrniti Cuoma kao karijernog političara i insajdera u establišmentu, dok je njezin suparnik u pravi plan stavio nedostatak iskustva glumice u politici te je optužio da podcjenjuje izazove vođenja države.

"Moja suparnica živi u svijetu fikcije, ja živim u svijetu činjenica", kazao je Cuomo.

Nixon je u debati naglašavala svoju aktivističku angažiranost na pitanju jednakosti braka u državi New York i dodala da "iskustvo ne znači ništa ukoliko zapravo niste dobri u upravljanju".

Ta 52-godišnja glumica je kao svoje priorite navela poboljšanje zdravstvene skrbi, zaustavljanje masovnog slanja ljudi u zatvore i unaprjeđenje mreže podzemne željeznice u gradu New Yorku. (I.D. / Hina)