Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drekavac u selu Drvar?

Strava u BiH: Čudovište kricima plaši stanovnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještane Drvara u BiH već neko vrijeme plaši nepoznata zvijer, koja se oglašava jezivim kricima.

Uznemireni stanovnici pretpostavljaju da se radi o biću koje je u narodu poznato kao drekavac, pišu Nezavisne novine. Drvarčani su u toliko strahu da više djeci ne dopuštaju da sami idu u školu.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

Jovan Trninić ispričao je kako su vidjeli sjenku neobičnog bića no nisi mogli odgonetnuti o čemu se radi. 'Ti krikovi su nemogući, a tko luta i što luta našim krajem, nitko sigurno ne zna', rekao je i dodao da se urlici čuju i danju i noću.

Čudne događaje potvrdio je i Krstan Vukobrad iz Lovačkog udruženja Drvara, koji tvrdi da kruže priče o neidentificiranoj zvjeri koja straši mještane. Njegovu priču potvrdio je i Vojin Bašić, predsjednik drvarskog Lovačkog udruženja. Rekao je kako nisu sigurni je li u pitanju drekavac ili neka druga zvijer, no stanovnici tvrde da se spušta do sela i ispušta urlike od kojih ne mogu spavati.

Opisao je kako su krici mješavina dječjeg plača i zavijanja. Nezavisne novine neslužbeno saznaju da je jedan policajac pucao na 'mitološko biće'. U policiji kažu da nemaju saznanja o tome iako su mještani tvrdili da su o svemu obavijestili policiju.

Iz Lovačkog udruženja 'Zmijanje' Banjaluka rekli su da se, vjerovatno, po opisu zvukava, radi o šakalu, ali i oni ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi.

Legenda kaže da je drekavac malo, dlakavo stvorenje koje stalno gazi po svojem krznu i nakon toga urla mješavinom plača i vučjeg zavijanja. Boji se svjetlosti i ne može biti uništeno dok je pronađen svoj mir. Prema legendi, drekavci napadaju ljude koji se kasno u noći zateknu u blizini groblja ili šume, tako što im skoče na leđa i tjeraju ih da hodaju cijelu noć, do prvih pijetlova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene