Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peruanski liječnici jučer su spasili četverogodišnjeg dječaka Juana Matea Rojasa Pereyra, koji je na hitnu pomoć primljen nakon što mu je metalna osovina dječjeg auto na koju je pao rasjekla glavu.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji Juana Matea Rojasa Pereyra rekli su da se dječak igrao u obiteljskom domu u Limi, kada je pao na osovinu dječjeg automobila koja je povezivala dva kotača. Medicinsko osoblje u Nacionalnom Institutu za dječje zdravlje provelo je dva sata operirajući dječaka, pažljivo odstranjujući 15 centimetara veliku šipku. 'Operacija je trajala oko dva sata i metalni je predmet odstranjen', rekao je neurokirurg Luis Guitierrez.

Šipka okrznula mozak

Metalna šipka prošla je kroz očnu šupljinu i kroz drugu stranu dječakove glave te okrznula mali mozak, prenosi Reuters. 'Nakon operacije imao je zadovoljavajući postoperativni oporavak i nadamo se da će nakon četiri tjedna dijete biti u mogućnosti vratiti se kući i ići u školu', rekao je Gutierrez. 'Moj se sin igrao kod kuće i ja sam se spremao za izlazak sa suprugom kada je odjednom pao s vrha igračke i dio metala našao mu se u glavi. Odmah sam ga doveo u dječju bolnicu', ispričao je Ramon Del Solar, dječakov očuh. Dječak je stabilno i oporavlja se.

Vezani članci Selena Gomez (Foto: Getty Images) Selena Gomez ponovno potaknula glasine o plastičnoj operaciji: Primjećujete li na njoj nešto novo i drugačije? Slika nije dostupna NATEKAO MU KAPAK Liječnike zaprepastilo što su mu izvadili iz oka