Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinsko čudo

Dječak bez težih posljedica nakon što mu je šipka probila glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanski liječnici jučer su spasili četverogodišnjeg dječaka Juana Matea Rojasa Pereyra, koji je na hitnu pomoć primljen nakon što mu je metalna osovina dječjeg auto na koju je pao rasjekla glavu.

Roditelji Juana Matea Rojasa Pereyra rekli su da se dječak igrao u obiteljskom domu u Limi, kada je pao na osovinu dječjeg automobila koja je povezivala dva kotača. Medicinsko osoblje u Nacionalnom Institutu za dječje zdravlje provelo je dva sata operirajući dječaka, pažljivo odstranjujući 15 centimetara veliku šipku. 'Operacija je trajala oko dva sata i metalni je predmet odstranjen', rekao je neurokirurg Luis Guitierrez.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Slika nije dostupna Uz pomoć bosiljka NATEKAO MU KAPAK Liječnike zaprepastilo što su mu izvadili iz oka

Šipka okrznula mozak

Metalna šipka prošla je kroz očnu šupljinu i kroz drugu stranu dječakove glave te okrznula mali mozak, prenosi Reuters. 'Nakon operacije imao je zadovoljavajući postoperativni oporavak i nadamo se da će nakon četiri tjedna dijete biti u mogućnosti vratiti se kući i ići u školu', rekao je Gutierrez. 'Moj se sin igrao kod kuće i ja sam se spremao za izlazak sa suprugom kada je odjednom pao s vrha igračke i dio metala našao mu se u glavi. Odmah sam ga doveo u dječju bolnicu', ispričao je Ramon Del Solar, dječakov očuh. Dječak je stabilno i oporavlja se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene