Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestorica Crnogoraca, bivši pripadnici bivše JNA, optuženi su za mučenje hrvatskih ratnih zarobljenika u logoru Morinj u Crnoj Gori tijekom rata u Hrvatskoj početkom 1990-ih, priopćilo je Državno tužiteljstvo Crne Gore.


Šestorica muškaraca, pripadnici pričuvnog sastava, optuženi su da su između listopada 1991. i kolovoza 1992. počinili "mučenja, nehumano postupali i nanosili tjelesne ozljede" 169 ratnih zarobljenika i civila, priopćilo je crnogorsko Vrhovno državno tužiteljstvo, kako stoji na njegovoj web stranici.

Vezani članci Slika nije dostupna Crna Gora: Šestorica kriva za zločin u Morinju Slika nije dostupna Logoraši iz Morinja najavili masovni dolazak u Podgoricu


Optužnice su podignute protiv Mlađena Govedarice, Bore Gligića, Zlatka Tarlea, Špire Lučića, Ive Menzalina i Ive Gojnića.


Zatočenici su mučeni u logoru Morinj, u blizini Kotora, na crnogorskoj obali.


"Kroz logor Morinj prošlo je oko 300 zatvorenika, troje ih je umrlo u logoru, a 56 je umrlo od posljedica batinjanja i psihičkog terora", rekao je prije nekoliko dana predsjednik dubrovačke podružnice Udruge logoraša Zdenko Bulić.


Nakon što je hrvatsko Ministarstvo pravosuđa poslalo dokumentaciju slučaja logor Morinj Višem sudu u Podgorici, crnogorsko državno tužiteljstvo je odlučilo podići optužnicu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju