Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja za logor

Logoraši iz Morinja najavili masovni dolazak u Podgoricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Višim sudom u Podgorici sutra se nastavlja suđenje šestorici pripadnika bivše Jugoslavenske narodne armije optuženim za mučenje civila i ratnih zarobljenika s dubrovačkog područja tijekom ratnih događanja početkom devedesetih godina.

Prvooptuženi Mlađan Govedarica, izjasnio se krajem proteklog tjedna da nije kriv i odbacio je optužbe Tužilaštva kao neistinite i neutemeljene. O krivnji se trebaju izjasniti i ostali optuženi pripadnici aktivnog i rezervnog sustava bivše JNA. Osim Govedarice optuženi su još i Ivo Gojnić, Zlatko Tarle, Špiro Lučić, Boro Gligić i Ivo Menzalin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražio ga i Interpol Crnogorska policija uhitila osumnjičenika za zločine u Morinju Slika nije dostupna Niske kazne Crna Gora: Šestorica kriva za zločin u Morinju

Opužnica ih tereti da su tijekom rata u logoru Morinj 'naređivali i vršili mučenje, nečovječno postupali i nanosili velike patnje ratnim zarobljenicima i civilima dovođenim s dubrovačkog područja'.

Za svjedočenje u Podgorici sudske pozive dobilo je 159 logoraša iz Morinja. Oni su ranije izjavili kako će 'masovno doći u Podgoricu' kako bi se ponovno susreli sa svojim mučiteljima i svjedočili o torturi koju su oni nad njima provodili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene