Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliže se lokalni izbori

Crna Gora: 'Jalova' oporba traži izglasavanje nepovjerenja vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni su razlozi loše stanje u državi i neučinkovitost u borbi protiv organiziranog kriminala.

Crnogorska Stranka Pokret za promjene (PZP) podnijela je u petak zahtjev parlamentu za pokretanje rasprave i glasovanja o nepovjerenju vladi Mila Đukanovića, tvrdeći kako vlada ne uživa povjerenje građana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja crnogorskoj vladi poduprle su i stranke iz srpskog bloka u Crnoj Gori - Socijalistička narodna partija (SNP) i Nova srpska demokracija (NOVA). Istodobno, SNP je zatražio od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da na dnevni red slijedeće sjednici stavi interpelaciju o radu vlade glede funkcioniranja lokalne samouprave.

'Izbori su prilika vladajućoj koliciji za dokazivanje superiornosti'

Kao razlog za zahtjev za ostavkom vlade Mila Đukanovića, PZP navodi loše stanje sigurnosti u državi i neučinkovitost državnih ustanova u borbi protiv organiziranog zločina. PZP tvrdi da je 'Vlada odgovorna i za sve lošije gospodarsko stanje u državi kao i nedostatak sustavne gospodarske i socijalne politike za zaustavljanje gospodaske krize', te da je 'Vlada odgovorna i za neučinkovitost i netransparentnost državnih institucija u okviru procesa europskih integracija'.

U međuvremenu, crnogorski predsjednik Filip Vujanović raspisao je za 23. svibnja redovite lokalne izbore, za koje vlada veliko zanimanje i na kojima je oporba najavila zajednički nastup. Đukanovićeva Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je da će prijedlog glasovanja o nepovjerenju vladi biti prilika da vladajuća koalicija pokaže svoju superiornost u odnosu na 'političku jalovost' oporbe. Politički direktor DPS-a Predrag Sekulić rekao je da, što se tiče njegove stranke, te inicijative dolaze u pravo vrijeme jer se uskoro očekuju lokalni izbori. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene