Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka MDI pod povećalom

Crna Gora ispituje krijumčarenje oružja za Al Kaidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorsko državno tužiteljstvo ispitat će je li tvrtka Montenegro Defence Industry (MDI) bila posrednik u krijumčarenju oružja iz Bosne i Hercegovine, navodno namijenjenom pripadnicima Al Kaide, pišu u srijedu podgorički mediji.

Informaciju da je dio naoružanja iz BiH namijenjen pripadnicima Al Kaide objavila je prije dva dana bosanska Federalna televizija, pozivajući se na svoje izvore, a tragom toga crnogorsko državno tužiteljstvo ispituje cijeli slučaj.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Izvršni direktor MDI Zoran Damjanović tvrdi da je sve izmišljotina te da njegova tvrtka nema nikakve veze s izvozom oružja Libiji.

Glavni tužitelj BiH najavio podizanje optužnica zbog ratovanja za teroriste

"To je apsolutna neistina", tvrdi Damjanović, dodajući da njegova tvrtka nema ugovor s Libijom niti zahtjev za izvoz od tvrtki s kojima surađuje.

Tvrtka MDI je donedavno bila u državnom vlasništvu, a početkom prošlog mjeseca prodana je konzorciju koji čine tvrtke A.T.L. Atlantic Technologies iz Izraela i CPR Impex iz Srbije.

O svemu tome će ovih dana raspravljati i parlamentarni Odbor za sigurnost i obranu, najavio je njegov član Velizar Kaluđerović, ocjenjujući kako je riječ o ozbiljnim optužbama te da se, kako je kazao, "Damjanovićevo ime ne spominje prvi put u priči o krijumčarenju oružja". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene