Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaobilaženje strogih mjera

Očenaš u automobilu: Južnokorejske crkve uvele drive-in mise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke južnokorejske crkve počele su nuditi drive-in vjerske službe dok druge mise prenose putem intreneta kako bi zaobišle stroge mjere za suzbijanje koronavirusa.

Seulska gradska crkva je među onima koje nude drive-in mise na kojima vjernici mogu sjediti u svojim automobilima i moliti. Na jednoj takvoj službi na parkiralištu je bilo oko 150 automobila.

Pročitajte i ovo Freedom Shield Dvostruko više vojnika Vježbe dviju zemalja razljutile vojnu silu: "To je proba za nuklearni rat!" Ilustracija Ulog za budućnost Tvrtka svojim radnicima plaća 70.000 eura po bebi kako bi ih potaknula da imaju djecu

Brojne crkve u Južnoj Koreji su se posljednjih tjedana našle na meti kritika zato što nastavljaju održavati vjerske službe u svojim prostorima usprkos službenoj kampanji za izbjegavanje društvenih kontakata kako bi se spriječilo širenje virusa.

Grad Seul planira pokrenuti pravni postupak protiv protestantske crkve Sarang Jeli zato što je održala misu u svojoj zgradi unatoč zabrani masovnih okupljanja, izvijestila je u nedjelju južnokorejska agencija Yonhap.

Grad je poslao tri službenika u crkvu da provjere poštuje li mjere protiv koronavirusa. Prema Yonhapu, još su najmanje dvije crkve u južnokorejskoj prijestolnici prekršile propise.

U subotu je južnokorejska vlada objavila da se mjere za suzbijanje Covida-19 produžuju za dva tjedna unatoč jasnom padu broja novih slučajeva. U subotu je je zabilježen 81 novi slučaj zaraze te ih je do sada ukupno u toj zemlji 10.237. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene