Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava sporazuma triju stranaka

Čović: Otvoren je put uspostavi nove vlasti u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je kako vjeruje da je otvoren put uspostavi nove vlasti u BiH.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović U posjetu Usoru Milanović u BiH: "Hrvati trebaju biti ravnopravni, a zemlja treba postati članica EU" Slika nije dostupna Suradnje nakon izbora BiH: Dodik nudi savezništvo Čoviću, a Tihić Lagumdžiji

'Mislim da je SDP sada spreman prihvatiti dva HDZ-a za partnere', izjavio je Čović povezavši SDP BiH s njegovom strankom, ali i strankom HDZ 1990. Čović i predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija proteklog su vikenda imali odvojeno razgovore s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

>> Čović: HDZ BiH nije protiv koalicije sa SDP-om

>> SDP BiH potvrdio dogovor četiri stranke o uspostavi koalicije

'Treba uvažavati izbornu volju a kada su u pitanju Hrvati nezamislivo je praviti vlast bez dva HDZ-a. Zbog toga sam optimist', kazao je Čović koji je potvrdio kako njegova stranka i dalje inzistira na tome da njen kandidat bude novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH. 'Čini mi se da smo blizu tog dogovora. Ide se u tom pravcu', najavio je Čović.

Mediji u BiH nagađaju kako je predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić preuzeo posredničku ulogu u pokušaju pomirenja dva HDZ-a i SDP-a odnosno uspostave vladajuće koalicije koja bi uključila i dvije najjače stranke s hrvatskim predznakom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene