Hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović trebali bi danas sudjelovati na svečanosti obilježavanja dana oružanih snaga BiH. Najvažnija je vijest da bi se narednih dana predstavnici HNS-a BiH trebali sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Galerija


Moguće je da će Dragan Čović i Bakir Izetbegović još jednom danas komentirati presudu, nakon što su sinoć iznijeli različite poglede. Dok ju Izetbegović pozdravlja, Čović ju je oštro kritizirao i nazvao suce marionetama.

Vezani članci Turski predsjednik Erdogan u BiH - 6 Erdogana u Sarajevu dočekali poput zvijezde, a on spojio poslovno s privatnim: Pogledajte što su poručili oduševljeni građani Ivana Petrović Održan sastanak Plenkovića s Čovićem i Izetbegovićem: "Ovo su neformalni susreti koji vode k nečemu"

Puno je policije na mostarskim ulicama, izvještava reporter Nove TV Andrija Jarak iz Mostara.

Jarak doznaje da je trebala biti dogovorena i tučnjava dviju navijačkih skupina, no policija je to spriječila. Naime, danas se u Širokom Brijegu igra utakmica nogometnog kupa BiH između Širokog Brijega i Željezničara. Policija je iz sigurnosnih razloga zabranila dolazak gostujućih navijača u Široki Brijeg kako bi spriječila incidente.

Jarak izvještava i kako su sad svi pogledi usmjereni prema Sarajevu, gdje se obilježava svečanost Oružanih snaga BiH.

Najvažnija je vijest da bi se predstavnici HNS-a BiH trebali sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, no mjesto tog sastanka zasad nije poznato.

Podsjetimo, Izetbegović je u srijedu nakon izricanja pravomoćne presude šestorci u BiH rekao da je ta presuda "međunarodni pečat na tamni dio istine" te je ustvrdio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.