Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Šteti miru'

Clinton osudila gradnju židovskih naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton osudila je u petak navečer izraelski plan izgradnje stanova za židovske doseljenike u Istočnom Jeruzalemu i na Zapadnoj obali, rekavši da to šteti miru s Palestincima.

"Ponovit ću vam da je ova administracija, kao i prethodne administracije, jasno rekla Izraelu da širenja židovskih naselja dogovoreni mir između Izraela i Palestinaca vraćaju unatrag", kazala je Clinton na konferenciji u Washingtonu u prisustvu izraelskih ministara obrane Ehuda Baraka i vanjskih poslova Avigdora Liebermana.

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

>> Izrael prkosi odluci UN-a: Grade 3.000 novih domova na Zapadnoj obali

Izrael je u petak objavio plan gradnje 3000 stanova u židovskim naseljima Istočnog Jeruzalema i Zapadne obale, kao odgovor na prijam Palestine u statusu države promatrača u četvrtak u UN-u.

U dugom govoru usredotočenom na Bliski istok, Clinton se ponovno založila za "opći mir između Izraela i Palestinaca, pod vodstvom njihove legitimne vlasti - Palestinske samouprave".

"Svi moramo raditi na pronalaženju puta prema pregovorima koji bi doveli do rješenja za obje države. To je naš cilj", podvukla je šefica američke diplomacije koja u siječnju odlazi s tog položaja.

Mirovni proces na mrtvoj je točci više od dvije godine. "Mislim da čak i ako ne možete doći do potpunog sporazuma koji bi riješio sva nevjerojatno složena pitanja, u interesu je Izraela da pokuša", zaključila je Clinton.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene