Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Australiji

Pronađena živa i zdrava: Policajci provalili u kuću i tamo zatekli djevojčicu (4) za kojom se tragalo dva tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četverogodišnja Cleo Smith, koja je prije više od dva tjedna nestala u Australiji, pronađena je živa i zdrava.

Australska policija objavila je da je Cleo Smith pronađena u kući u gradu u Carnarvonu. Zamjenik policijskog komesara, pukovnik Blanch rekao je da je policija provalila u zaključanu kuću i unutra pronašla djevojčicu s muškarcem. Ubrzo je vraćena roditeljima, a muškarac je uhićen.

Četverogodišnjakinja je prije više od dva tjedna nestala u parku za kampiranje Blowholes, koji se nalazi u blizini Carnarvona.

Ellie Smith, njezina majka, bila je posljednja osoba koja ju je vidjela. Rekla je da ju je Cleo probudila oko 1:30 jer je bila žedna. Ujutro ni Cleo ni njezina vreća za spavanje nisu bili u šatoru. Ellie je tijekom cijele potrage tvrdila da Cleo nije mogla sama napustiti šator, između ostalog, jer je zatvarač na vratima šatora bio previsok za nju.

"Pozicija tog zatvarača je jedna od stvari zbog koje smo jako zabrinuti za Cleoinu sigurnost", rekao je inspektor John Mundy nakon pet dana potrage. Zbog toga je policija cijelo vrijeme smatrala da se radi o otmici, objavio je Guardian.

Australski političari su ubrzo nakon pronalaska djevojčice na društvenim mrežama podijelili koliko ih je vijest obradovala. Premijer Scott Morrison objavio je da se radi o "predivnoj, olakšavajućoj vijesti" te je dodao da su "naše molitve uslišane".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene