Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike razlike među članicama

Članica EU, a 54 posto stanovništva uopće ne koristi internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo četvrtina stanovnika EU nikada nije koristila Internet, pokazalo je službeno istraživanje.

Istraživanje Eurostata koje je obuhvatilo osobe stare između 16 i 74 godine govori kako 24 posto stanovnika Europske Unije nikada nije koristilo Internet. Ipak, to su bolji rezultati nego 2006. kada je se internetom nije koristilo čak 42 posto osoba na području Unije.

>> Znate li koje je jedino mjesto u RH100 posto pokriveno internet signalom?

Kada se podaci pogledaju prema zemljama, najviše 'nekorisnika' interneta ima Rumunjska, 54 posto, dok ih je najmanje u Švedskoj - tek pet posto. Statistike pokazuju da je sve veći jaz između takozvanih web-prijateljskih zemalja koje su većinom smještene na sjeveru Europe i onih na jugu. Cilj EU je smanjiti broj nekorisnika interneta na 15 posto do 2015 godine.

Prema posljednjem istraživanju više od 50 posto EU građana internet koristi svaki dan ili gotovo svaki dan. Više ga koriste muškarci nego žene. Najviše domova spojenih na internet nalazi se u Nizozemskoj – 94 posto, a najmanje u Bugarskoj – 45 posto.

Što se tiče sadržaja kojima korisnici pristupaju, online vijesti čita 56 posto korisnika, 54 posto na internetu traži informacije o zdravlju, a 53 posto služi se društvenim mrežama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene