Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Internet je mnogima postao životna potreba. Među prvima su to prepoznali Baščani na otoku Krku koji su ove godine u potpunosti pokrili svoju općinu besplatnim internetskim signalom koji bilježi i do 2.500 korisnika na dan u špici turističke sezone.


Turisti, poslovnjaci, sve više ljudi koristi besplatan internet u Baškoj. 'Rijetko gdje na Jadranu a ja mislim da nigdje imamo ovako veliku pokrivenost kao što je to u Baškoj', istaknuo je Toni Juranić, načelnik općine Baška.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer Plenković za CNN o porastu oboljelih i otvorenoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj: ''To je bio kalkulirani rizik'' Turistički sektor traži pomoć - užasna posezona - 5 Sve manje turista, sve više otkaza, turistički djelatnici i prijevoznici na koljenima: "Nažalost, zaposleni će morati na burzu"

Ideju je prije nekoliko godina pokrenula grupa entuzijasta. 'Krenuli smo s povezivanjem članova međusobno i to se tako razvilo do te mjere da smo mogli ponuditi tu svoju infrastrukturu općini', pojasnio je Andrej Valčić, dopredsjednik udruge 'BS Wireless'.

Turistička je općina uložila 250 tisuća kuna i dobila zadovoljne turiste i mještane. 'S obzirom da doma u stančiću nemam priključak onda jako dobro dođe jer moram dosta toga slati, uploadati fotografije na server i slati u firmu', kaže korisnik Marko Greblički.

Turisti ovu baščansku ponudu tek otkrivaju, no jako su zadovoljni. 'Recimo da je Internet postao potreba i besplatna mreža je odlična za nas turiste da ne koristimo roaming', rekla nam je Samanta, talijanska turistica. Baška je jedno od rijetkih mjesta u Hrvatskoj koje je sto posto pokriveno besplatnim internetskim signalom.

'Mislim da je stvarno bez veze u današnje vrijeme Internet naplaćivati jer to je već doslovce postala potreba', pojasnio je Marko Štefanić iz BS Wirelessa. Uživanje u moru i suncu, bezbrižno kontrolirajući službeni mail, čitajući novosti ili gledajući omiljeni portal, sve je lakše uz besplatan Internet na plaži.