Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Putinovih prijetnji

Član Dume za BBC: "Nećemo napraviti nuklearni masakr u svijetu. Mi smo miroljubiv narod"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zastupnik u ruskoj Dumi rekao je danas da će njegova zemlja koristiti nuklearno oružje samo kao odgovor.

Govoreći za BBC, Evgenij Popov, član Putinove stranke i voditelj na ruskoj državnoj televiziji rekao je kako Rusija neće prva napasti zapadne zemlje, ali je upozorio da će odgovoriti ako bude napadnuta.

"Nećemo napraviti neki nuklearni masakr u svijetu. To nije naša politika. Nije naša praksa. Mi u Rusiji smo miroljubiv narod, ali možemo odgovoriti, ali nas netko napadne", rekao je.

Na pitanje znači li referendum u okupiranim područjima u Ukrajini da će, jednom anektirane, biti branjene nuklearnim oružjem, Popov je rekao: "Zaista ne znam kako na to odgovoriti. Ali morate znati da ćemo braniti svoju domovinu." 

Još jednom je upitan može li zamisliti situaciju u kojoj bi Rusija koristila nuklearno oružje.

"Jedino kao odgovor. Moje stajalište je jasno. Samo kao odgovor na korištenje nuklearnog oruža na našem teritoriju. Branit ćemo svoju suverenu zemlju i državu. I naravno, nuklearno oružje je naše sigurnosno jamstvo", dodao je, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija SVE GORE U RUSIJI Savjetnik Zelenskog: "Rat se ne odvija prema planu Moskve"

Pročitajte i ovo Ilustracija Od zatvora do putinova miljenika Ovo je novi Putinov igrač za ruske specijalne vojne operacije: Počeo je kao sitni kriminalac, bio iza rešetaka, a sve se promijenilo na jednoj večeri

Vladimir Putin u današnjem obraćanju naciji najavio je djelomičnu mobilizaciju, a poručio je i da će Moskva, ako Zapad nastavi s "nuklearnim ucjenama" odgovoriti svom snagom svoga arsenala.

Rat iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene