Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalio se

Krvoločni ubojica traži ispravke od Wikipedije: 'Nisam je ubo nožem 7 puta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od članova bande Charlesa Mansona, koji je organizirao pokolj u kojem je ubijena i trudna supruga Romana Polanskog, žalio se Wikipediji zbog 'netočnih' podataka o zločinu poslavši pet stranica ispravka.

Charles Tax Watson bio je jedan od četvorice članova bande koje su dobili naredbu od Charlesa Mansona da u kući glazbenika Terryja Melchera ubiju sve koje zateknu i tako započnu međurasni rat. Bilo je to 1969. godine.

Na Wikipediji piše kako je Watson provali u kuću koja se nalazi u brdima iznad Beverly Hillsa i ubio pet osoba među kojima je bila i Shanon Tate, supruga Romana Polanskog. Opisano je i kako je iz torbice jedne od žrtava, Alison Folger, uzeo 70 dolara. Watson je u pet stranica ispravka poslanih Wikipediji ustvrdio kako nije točno da je gospođu Folger ubo nožem sedam puta već je 'pomagao Patriciji Krenwinkel da ju ubije' te da nikad nije ukrao tih 70 dolara. Tvrdi i da ga nikad nisu zvali 'ludi Charlie'.

Charles Watson služi doživotnu kaznu zatvora u Kaliforniji. Moderatori Wikipedije poručili su kako će njegov zahtjev razmatrati kao i svaki drugi, no mnogi su se ipak zapitali je li u redu da zatvorenicima a pogotovo ubojicama bude dozvoljeno 'uređivati' Wikipediju, prenosi Independent.

 

Pročitajte i ovo Charles Manson snimljen 2009. u kalifornijskom zatvoru Corcoran (Foto: AFP) umro u zatvoru Tko je bio Charles Manson: Psihopat i brutalni ubojica koji je pokušao pokrenuti rasni rat Charles Manson (Foto: AFP) Sve je gore Ubojica Charles Manson završio u bolnici u teškom stanju

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene