Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od članova bande Charlesa Mansona, koji je organizirao pokolj u kojem je ubijena i trudna supruga Romana Polanskog, žalio se Wikipediji zbog 'netočnih' podataka o zločinu poslavši pet stranica ispravka.


Charles Tax Watson bio je jedan od četvorice članova bande koje su dobili naredbu od Charlesa Mansona da u kući glazbenika Terryja Melchera ubiju sve koje zateknu i tako započnu međurasni rat. Bilo je to 1969. godine.

Na Wikipediji piše kako je Watson provali u kuću koja se nalazi u brdima iznad Beverly Hillsa i ubio pet osoba među kojima je bila i Shanon Tate, supruga Romana Polanskog. Opisano je i kako je iz torbice jedne od žrtava, Alison Folger, uzeo 70 dolara. Watson je u pet stranica ispravka poslanih Wikipediji ustvrdio kako nije točno da je gospođu Folger ubo nožem sedam puta već je 'pomagao Patriciji Krenwinkel da ju ubije' te da nikad nije ukrao tih 70 dolara. Tvrdi i da ga nikad nisu zvali 'ludi Charlie'.

Charles Watson služi doživotnu kaznu zatvora u Kaliforniji. Moderatori Wikipedije poručili su kako će njegov zahtjev razmatrati kao i svaki drugi, no mnogi su se ipak zapitali je li u redu da zatvorenicima a pogotovo ubojicama bude dozvoljeno 'uređivati' Wikipediju, prenosi Independent.

 

Vezani članci Sharon Tate i Roman Polanski Iznenadne i tragične smrti ovih zvijezda šokirale su svijet, a njihove nevjerojatne životne priče i danas intrigiraju javnost Slika nije dostupna NIKAD PREŽALJENA Prije 47 godina brutalno ubijena jedna od najljepših glumica