Alexandria Ocasio-Cortez (Foto: AFP) - 1
Alexandria Ocasio-Cortez (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp

Par poderanih cipela najmlađe izabrane kongresnice u SAD-u bit će izložen od 6. prosinca na izložbi nazvanoj "Osnažene žene: Moda na prvoj liniji" koju organizira Sveučilište Cornell.


Osim što je postala najmlađa izabrana kongresnica u povijesti Sjedinjenih Država, 29-godišnja Alexandria Ocasio-Cortez ući će i u modnu povijest jer će se njezine cipele, u kojima je odradila kampanju, naći u postavi izložbe tekstilnog odjela Fakulteta Cornell.

Vezani članci Policijska potjera Kolona policijskih automobila u filmskoj potjeri za dječakom koji je oteo školski bus i izazvao tri sudara Donald Trump (Foto: AFP) Trump neće objaviti čitavo Muellerovo izvješće: "Neće reagirati na nezakonite zahtjeve demokrata"

Cortez je još u lipnju na Twitteru objavila fotografije svojih istrošenih cipela, s rupama na potplatima.

"Ovo je moj prvi par cipela nošenih u kampanji. Kucala sam na vrata sve dok mi se cipele nisu poderale i kiša prodrla kroz potplate. Poštujte to, pobijedili smo jer smo nadmašili samo nadmetanje. Točka", napisala je tada Cortez.

 

"Ove cipele predstavljaju mukotrpan rad, posvećenost, odlučnost i obvezu najmlađe žene ikada izabrane u Kongres", objavili su s Cornella.

Par poderanih cipela bit će izložen od 6. prosinca na izložbi nazvanoj "Osnažene žene: Moda na prvoj liniji". Osim njezinih cipela bit će izložen i ovratnik prve sutkinje američkog vrhovnog suda te kostim koji je na inauguraciju nosila Ann Richards, druga guvernerka Teksasa, piše CNN.