Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Par ide u muzej

Političarka ušla u povijest: "U ovim sam cipelama odradila pobjedničku kampanju, kucala sam na vrata dok se nisu raspale"

Alexandria Ocasio-Cortez (Foto: AFP) - 1
Alexandria Ocasio-Cortez (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp
Par poderanih cipela najmlađe izabrane kongresnice u SAD-u bit će izložen od 6. prosinca na izložbi nazvanoj "Osnažene žene: Moda na prvoj liniji" koju organizira Sveučilište Cornell.

Osim što je postala najmlađa izabrana kongresnica u povijesti Sjedinjenih Država, 29-godišnja Alexandria Ocasio-Cortez ući će i u modnu povijest jer će se njezine cipele, u kojima je odradila kampanju, naći u postavi izložbe tekstilnog odjela Fakulteta Cornell.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Cortez je još u lipnju na Twitteru objavila fotografije svojih istrošenih cipela, s rupama na potplatima.

"Ovo je moj prvi par cipela nošenih u kampanji. Kucala sam na vrata sve dok mi se cipele nisu poderale i kiša prodrla kroz potplate. Poštujte to, pobijedili smo jer smo nadmašili samo nadmetanje. Točka", napisala je tada Cortez.

 

"Ove cipele predstavljaju mukotrpan rad, posvećenost, odlučnost i obvezu najmlađe žene ikada izabrane u Kongres", objavili su s Cornella.

Par poderanih cipela bit će izložen od 6. prosinca na izložbi nazvanoj "Osnažene žene: Moda na prvoj liniji". Osim njezinih cipela bit će izložen i ovratnik prve sutkinje američkog vrhovnog suda te kostim koji je na inauguraciju nosila Ann Richards, druga guvernerka Teksasa, piše CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene