Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor o ruskom zajmu

Ciparski ministar: 'Ostajemo ovdje dok ne postignemo neki dogovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ciparski ministar financija Michael Sarris izjavio je u Moskvi da Cipar i Rusija nisu postigli dogovor o zajmu, koji traži Cipar koji se nalazi pred bankrotom, prenose ruski mediji.

"Razgovori su bili jako dobri, konstruktivni i pošteni", rekao je Sarris nakon razgovora s ruskim ministrom financija Antonom Siluanovom u zgradi ministarstva, dodajući da će se nastaviti na drugom mjestu.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

>> Ciparski parlament odbio prijedlog o porezu na štedne uloge

"Jasno nam je koliko je teška situacija. Nastavit ćemo pregovore kako bismo našli rješenje koje će nam omogućiti potporu Rusije", kazao je. "Bit ćemo ovdje dok ne postignemo neki dogovor", istaknuo je. Ruski mediji javljaju da su na sastanku vjerojatno sudjelovali i čelnik Ruske banke i njegov zamjenik.

Cipar je zatražio od Rusije petogodišnje produljenje postojećeg zajma od 2,5 milijardi eura koji istječe 2016. kao i smanjenje kamatne stope koja sada iznosi 4,5 posto. Osim toga, kako navode mediji, Cipar traži zajam od nekoliko milijardi eura u zamjenu za udjel u bankama i energetskoj imovini Cipra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene