Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekao da je iz Čilea

PREŽIVIO NAPAD U PARIZU Terorist ga pitao je li vjernik i Francuz, a potom ga pustio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čileanac koji je bio na koncertu 'Eagles of Death Metal' u Parizu tijekom terorističkog napada opisao je kako je napadač uperio pušku u njega prije nego ga je pustio.

Tri Čileanca bila su među 80 ljudi ubijenih na rock koncertu koji je bio meta napada, dok je četvrti u subotu opisao kako je napadač uperio pušku u njega prije nego ga je pustio, javlja AFP

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPAD NA PARIZ Policija objavila fotografiju trećeg napadača, pokušavaju ustvrditi njegov identitet Slika nije dostupna Teror u Parizu Pariški krvnik policiji je bio poznat kao sitni kriminalac

Ministarstvo vanjskih poslova u Santiagu priopćilo je kako je u napadima na Pariz ubijen Luis Felipe Zschoche Valle, profesionalni glazbenik koji je živio u glavnom francuskom gradu gotovo deset godina.

Na koncertu američkog benda 'Eagles of Death Metal', identificirane su i Patricia san Martin (55) i njezina kći Elsa Delplace.

Na koncertu je bio i njihov sunarodnjak David Fritz Goettinger (23) koji je opisao kako je pobjegao nakon što je otišao na toalet i napadaču rekao da je Čileanac, a ne Francuz.

UŽIVO Identificirane 103 žrtve stravičnog pokolja u Parizu - Tajne službe tvrde: 'Sirijska putovnica najvjerojatnije je krivotvorena'

'Teroristi su ušli u dvoranu i otvorili vatru', rekao je Goettinger. 'Bilo je kao potres, pucali su posvuda, čuo sam eksplozije i pucnjavu. Bio sam u toaletu, a kada sam izašao primijetio sam da se nešto događa. Glazba je prestala. Otišao sam razgovarati s prijateljem da ga pitam što se događa. A tada sam vidio mrtve ljude', ispričao je.

Napadač je u njega uperio pušku, a potom ga pitao vjeruje li u Boga. Odgovorio je potvrdno, pa ga je napadač pitao je li Francuz, a David je kazao da je Čileanac. Napadač ga je pustio.

Podsjetimo, u nizu simultanih napada koji su dogodili u Parizu, ubijeno je najmanje 129 osoba. Odgovornost za napade preuzeo je ISIL.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene