Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čileanac koji je bio na koncertu 'Eagles of Death Metal' u Parizu tijekom terorističkog napada opisao je kako je napadač uperio pušku u njega prije nego ga je pustio.


Tri Čileanca bila su među 80 ljudi ubijenih na rock koncertu koji je bio meta napada, dok je četvrti u subotu opisao kako je napadač uperio pušku u njega prije nego ga je pustio, javlja AFP

Vezani članci Slika nije dostupna Policija objavila fotografiju trećeg napadača, pokušavaju ustvrditi njegov identitet Slika nije dostupna PROMIJENIO IDENTITET Ovako danas izgleda najtraženiji čovjek u Europi

Ministarstvo vanjskih poslova u Santiagu priopćilo je kako je u napadima na Pariz ubijen Luis Felipe Zschoche Valle, profesionalni glazbenik koji je živio u glavnom francuskom gradu gotovo deset godina.

Na koncertu američkog benda 'Eagles of Death Metal', identificirane su i Patricia san Martin (55) i njezina kći Elsa Delplace.

Na koncertu je bio i njihov sunarodnjak David Fritz Goettinger (23) koji je opisao kako je pobjegao nakon što je otišao na toalet i napadaču rekao da je Čileanac, a ne Francuz.

UŽIVO Identificirane 103 žrtve stravičnog pokolja u Parizu - Tajne službe tvrde: 'Sirijska putovnica najvjerojatnije je krivotvorena'

'Teroristi su ušli u dvoranu i otvorili vatru', rekao je Goettinger. 'Bilo je kao potres, pucali su posvuda, čuo sam eksplozije i pucnjavu. Bio sam u toaletu, a kada sam izašao primijetio sam da se nešto događa. Glazba je prestala. Otišao sam razgovarati s prijateljem da ga pitam što se događa. A tada sam vidio mrtve ljude', ispričao je.

Napadač je u njega uperio pušku, a potom ga pitao vjeruje li u Boga. Odgovorio je potvrdno, pa ga je napadač pitao je li Francuz, a David je kazao da je Čileanac. Napadač ga je pustio.

Podsjetimo, u nizu simultanih napada koji su dogodili u Parizu, ubijeno je najmanje 129 osoba. Odgovornost za napade preuzeo je ISIL.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook