Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnica u šoku

Cijena kuće pala za pola zbog samo jedne biljke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena je mislila da će prodaja kuće ići jednostavno...

Elizabeth Abraham doživjela je starost u svom domu u Velikoj Britaniji, a kada ga je pokušala prodati ne bi li si tako mogla priuštiti skrb u domu za starije osobe, otkrila je šokantan podatak.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska

Invazivna biljka na posjedu 91-godišnje Elizabeth Abraham, klija već godinama. A Abraham je ovo otkrila baš kada je nećakinju Elizabeth Wakeman zadužila da proda kuću kako bi ona imala dovoljno novca da kraj života provede uz skrb u domu za starije osobe, piše AOL.

Podatak o postojanju biljke Japanese Knotweed na posjedu, umanjo je vrijednost kuće za gotovo pola, od 80.00 funti na 45.000.

Kada je donesena u Veliku Britaniju nije se znalo koliko je biljka invazivna kao ni da vlasniku posjeda na kojem raste može itekako zadavati glavobolje.

FOTO Vrt prepun biljaka UBOJICA!

Agencija za okoliš opisala je biljku kao zelenkastu s listovima u obliku lopata, također proizvodi bijelo cvijeće u jesen i raste brzo, do 10 centimetara dnevno tijekom ljeta.

Problem jest da je dovoljno jaka da raste kroz čvrste strukture, uključujući i temelje i podove kuća. Jednom kada uđe na posjed, može umanjiti čvrstoću strukture i u nekim slučajevima sama kuća mora biti uništena.

Za odstranjivanje ove biljke potrebno je unajmiti stručnjake, a cijeli bi proces uklanjanja mogao potrajati i do četiri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene