Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava vojska ekstremista

CIA: Islamska država ima između 20.000 i 31.500 boraca u Iraku i Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država ima između 20.000 i 31.500 boraca u Siriji i Iraku, po novim procjenama američke obavještajne agencije CIA-e, koja je prethodno procjenjivala da ta džihadistička skupina broji 10.000 ljudi.

"CIA procjenjuje da Islamska država ima između 20.000 i 31.500 boraca u Iraku i u Siriji, temeljeći nove procjene na izvješćima svih obavještajnih izvora u razdoblju između svibnja i kolovoza", rekao je glasnogovornik agencije Ryan Trapani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Profesionalci SAS razbio džihadističku zasjedu, specijalac sačmaricom ubio šestoricu Slika nije dostupna Roditelji ogorčeni Zašto tinejdžeri u Europi napuštaju udobnost zapadnog života i odlaze na strana ratišta?

Ranije smo procjenjivali da je najmanje 10.000 boraca, rekao je. Po jednom drugom američkom obavještajnom izvoru, u Siriji ima 15.000 stranih boraca, među kojima 2.000 Zapadnjaka.

Džihadisti žele stvoriti 'krvavi svijet'!

CIA to povećanje pripisuje "energičnijem novačenju ljudi od lipnja, nakon pobjeda na terenu i proglašenja kalifata, intenzivnijim aktivnostima u borbama i novim obavještajnim izvorima", rekao je Trapani. Islamska država je proglasila kalifat krajem lipnja u dijelovima Iraka i Sirije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene