Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasljednica Kahna

Christine Lagarde postaje prva žena na čelu MMF-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska ministrica financija Christine Lagarde možda je najizgledniji kandidat da naslijedi Dominiquea Strauss-Kahna te postane prva žena na mjestu izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda.

Dominique Strauss-Kahn, bivši francuski ministar financija, podnio je ostavku na mjesto izvršnog direktora MMF-a nakon što ga je 32-godišnja sobarica optužila za pokušaj silovanja u luksuznom hotelu u New Yorku, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Disciplina pred izbore Sve stranke u Saboru objavile izvještaje o poslovanju: Podaci su zanimljivi Slika nije dostupna Novi, pokušaj, novi promašaj VIDEO: Turčin šefa MMF-a gađao cipelom

Čelnici MMF-a žestoko se bore da mjesto izvršnog direktora pripadne osobi iz Europe, što im je posebno bitno u ovo vrijeme pritisaka zbog gospodarske krize. 'Siguran sam da je ona odličan kandidat. Tijekom putovanja po Aziji uvjerio sam se da je Christine Lagarde vrlo popularna kod ministara svjetskih sila', rekao je Thierry Mariani, francuski ministar prometa.

>> Strauss-Kahn podnio ostavku. Sobarica zaražena HIV-om?

'Mislim da je ona odličan kandidat, no, ovo će biti iznimno težak izbor. Nije samo Francuska ta koja sanja o vodećoj funkciji u Međunarodnom monetarnom fondu', dodao je. Francuska vlada još uvijek se nije službeno oglasila da Strauss-Kahnovu ponuđenu ostavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene