Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cheneyju uspješno zamijenjen 'Pacemaker'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Dick Cheney u subotu je u Washingtonu podvrgnut manjem operativnom zahvatu tijekom kojeg mu je zamijenjen 'pacemaker', objavio je njegov ured.

"Naprava je uspješno zamijenjena bez komplikacija. Potpredsjednik se dobro osjeća", kazala je Cheneyjeva glasnogovorica Megan McGinn.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Baterije su problem VIDEO Ovaj bi izum mogao spasiti mnoge živote Slika nije dostupna Potvrđeno supruzi Šešelju ugrađen pacemaker

Liječnici u Sveučilišnoj bolnici George Washington zamijenili su Cheneyju samo srčani defibrilator (ICD) - tzv. 'pacemaker', ne i žice koje vode iz njega u srce, jer bi to zahtijevalo puno veću operaciju.

Nakon redovitog godišnjeg pregleda u lipnju, liječnici su savjetovali zamjenu ugrađenog srčanog defibrilatora (ICD) jer je na postojećem trebalo zamijeniti baterije.

Cheney je napustio bolnicu četiri sata nakon jutarnjeg dolaska, uz osmijeh i mahanje novinarima, u pratnji supruge Lynne.

Cheney (66) je do sada imao četiri srčana udara, posljednji, blaži, u studenom 2000., nakon dramatičnih predsjedničkih izbora, odlučenih ponovnim prebrojavanjem glasova na Floridi. Od 2001. ima ugrađen 'pacemaker', koji pomaže u regulaciji otkucaja srca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene