Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s Medvedevim

Chavez u Rusiji zbog energetike, rudarstva i ulaganja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez je počeo svoj deveti posjet Rusiji tijekom kojeg će s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom razgovarati o projektima iz područja energetike i obrane.

Chavez bi se s Medvedevom trebao sastati tijekom večeri, a razgovori bi se trebali nastaviti i u petak, prošireni izaslanstvima obiju država, priopćeno je iz Kremlja.

Pročitajte i ovo Nicolas Maduro (Foto: AFP) Rok je sljedeći tjedan Maduro im naredio odlazak iz države: Venezuela i SAD još raspravljaju o statusu američkih diplomata u Venezueli Samoproglašeni venezuelski predsjednik Juan Guaido (Foto: AFP) Ne zna se s kim se sastao Izvor iz Bijele kuće: Samoproglašeni venezuelski predsjednik Juan Guaido u prosincu posjetio Washington

Teme razgovora trebala bi biti 'realizacija zajedničkih projekata u područjima energetike, rudarstva, ulaganja i vojno-industrijskog kompleksa', navodi se.

Venezuela je postala ključni partner Rusiji u Južnoj Americi, koja se dugo smatrala američkim 'dvorištem' i u kojoj Moskva želi povećati svoj utjecaj. 'Odnosi dviju zemalja posljednjih su godina u pozitivnoj dinamici', stoji u priopćenju.

>> Chavez najavljuje otvaranje bloga na internetu

U financijskom će sektoru glavna tema razgovora biti pokretanje rusko-venezuelske banke, koja će novčano podupirati projekt zajedničkog rusko-venezuelskog crpljenja nafte i plina u Venezueli, o čijem su se stvaranju dvojica čelnika dogovorila prije dvije godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene