Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao pobijediti bolest

Chavez se vratio u Venezuelu: Prisežem da ću dobiti bitku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venecuele Hugo Chavez jučer se iznenada vratio u domovinu nakon operacije karcinoma na Kubi i svoje pristaše ohrabrio obećanjem da će dobiti bitku s bolešću i ozdraviti.

Chavez je tisućama pristaša okupljenih pred predsjedničkom palačom u Caracasu rekao da mu je još uvijek potrebno strogo liječenje. 'Neka nitko ne misli da moja nazočnost ovdje i danas, 4. srpnja, znači da smo pobijedili', rekao je. 'Prisežem da ću dobiti bitku'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oboljeli samo ljevičari Sedam predsjednika Latinske Amerike oboljelo od karcinoma. Slučajnost? Slika nije dostupna Tri mjeseca prije izbora Chavez tvrdi da je potpuno izliječen

Nakon noćnog leta u domovinu 56-godišnji Chavez se odmarao tijekom dana i potom izašao na balkon odakle se obraćao naciji u nekim od najvažnijih trenutaka njegove vladavine.

'Prepustio sam se u ruke Bogu i medicinskoj znanosti, ovo je trenutak života i domovine', rekao je okupljenima Chavez u vojnoj odori. 'Živjela Venecuela, Latinska Amerika i Karibi, živio Fidel, Kuba, živio život, živio Chavez', rekao je predsjednik Venezuele.

U klasičnom teatralnom obratu Chavez je sve iznenadio vrativši se u domovinu dan prije početka dvodnevnih svečanosti u povodu 200. godišnjice objave venezuelske neovisnosti od Španjolske. Chavezov povratak još jednom mijenja političku dinamiku u Venezueli gdje su se političari na svim stranama pripremali za višemjesečno odsustvo čovjeka koji je upravljao zemljom od 1999. godine.

Unatoč oduševljenju njegovih pristalica Chavezovo zdravstveno stanje nije potpuno jasno i njegov bi oporavak mogao potrajati. Chavez se na Kubi nalazio od 10. lipnja gdje je podvrgnut operaciji kojom mu je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene