Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon špekulacija da je predsjednik Venezuele već neko vrijeme mrtav, njegov je zamjenik Nicolas Maduro priznao da se Hugo Chavez bori za život. Kaže da je toliko radio za svoj narod da se razbolio.


Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez, koji se liječi od karcinoma u Caracasu, nastavlja "borbu za život", izjavio je u četvrtak zamjenik predsjednika Nicolas Maduro.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Snimljeno ukazanje pokojnog Huga Chaveza? Slika nije dostupna Venezuela: Stotine ljudi Chavezu odalo počast!

"Naš zapovjednik je bolestan jer je cijeli život posvetio onima koji nemaju ništa", izjavio je Maduro, priznajući da se Hugo Chavez "bori za zdravlje, život, a mi ga pratimo".

>> Hugo Chavez mrtav već pet dana?

"Znate li zašto je zapostavio svoje zdravlje? Jer se posvetio u potpunosti, dušom i tijelom, zaboravivši na obaveze spram sebe samoga, zadaći da pruži narodu domovinu, da da onima koji nemaju posao, život, stan, zdravlje, hranu, obrazovanje. To je prava istina", kazao je zamjenik predsjednika, nasljednik prema predsjednikovoj odredbi, na službenoj televizijskoj postaji VTV.

Predsjednik Chavez operiran je od raka četiri puta od lipnja 2011. Na Kubi je proveo više od dva mjeseca, a potom iznenada najavio povratak u Caracas prije desetak dana. Trenutno se liječi u vojnoj bolnici u Caracasu.

Otad je na Twitteru, putem kojega je objavio povratak, ostao nijem te nije objavljena nijedna njegova fotografija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook