Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez u nedjelju će se vratiti na Kubu gdje će započeti s radioterapijom radi liječenja raka.


Chavez je izjavio da je u dobroj formi i da će se vratiti kući za nekoliko dana. Od povratka u Caracas iz Havane prije tjedan dana, nakon treće operacije u manje od godinu dana kojom mu je uklonjen maligni tumor iz zdjelice, 57-godišnji socijalistički vođa najavio je da će uskoro početi s radioterapijom. No, do subote nije otkrio hoće li se liječiti na Kubi ili u Venezueli.

'Večeras odlazim u Havanu. Odlučio sam na preporuku svog medicinskog i političkog tima sutra započeti s raditerapijom', rekao je Chavez tijekom sastanka vlade. Očekuje se da će ga terapija oslabiti tijekom kampanje za osvajanje novog šestogodišnjeg mandata na predsjedničkim izborima 7. listopada.

Chavez dominira venezuelanskom politikom posljednjih 13 godina, a njegova bolest je šokirala birače u zemlji koja je najveći izvoznik nafte u Južnoj Americi. Očekuje se da će ga liječenje spriječiti u njegovoj kampanji 'čovjek sa ulice' koju je tako dobro primjenjivao u prošlosti.

Neki se pitaju koliko će Chavez biti sposoban upravljati ako ponovo pobjedi. (Hina)

Vezani članci Llea Kajtazi Djevojčica Llea (5) ima tumor očnih živaca, obitelj treba pomoć: "Financijski to teško podnosimo. Već je zahvatio mozak..." Pacijenti s onkologije ispaštaju zbog koronavirusa - 4 U sjeni koronavirusa: Prijeti li nam nova epidemija, koja bi mogla biti i mnogo opasnija?