Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radioterapije

Chavez ponovo otišao na liječenje na Kubu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez u nedjelju će se vratiti na Kubu gdje će započeti s radioterapijom radi liječenja raka.

Chavez je izjavio da je u dobroj formi i da će se vratiti kući za nekoliko dana. Od povratka u Caracas iz Havane prije tjedan dana, nakon treće operacije u manje od godinu dana kojom mu je uklonjen maligni tumor iz zdjelice, 57-godišnji socijalistički vođa najavio je da će uskoro početi s radioterapijom. No, do subote nije otkrio hoće li se liječiti na Kubi ili u Venezueli.

'Večeras odlazim u Havanu. Odlučio sam na preporuku svog medicinskog i političkog tima sutra započeti s raditerapijom', rekao je Chavez tijekom sastanka vlade. Očekuje se da će ga terapija oslabiti tijekom kampanje za osvajanje novog šestogodišnjeg mandata na predsjedničkim izborima 7. listopada.

Chavez dominira venezuelanskom politikom posljednjih 13 godina, a njegova bolest je šokirala birače u zemlji koja je najveći izvoznik nafte u Južnoj Americi. Očekuje se da će ga liječenje spriječiti u njegovoj kampanji 'čovjek sa ulice' koju je tako dobro primjenjivao u prošlosti.

Neki se pitaju koliko će Chavez biti sposoban upravljati ako ponovo pobjedi. (Hina)

Pročitajte i ovo Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj" Bolnica - 1 Traže lijek Hrvatska među najgorima po smrtnosti od raka, stručnjaci tvrde: "Prije 20 godina ovo nismo mogli ni zamisliti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene