Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anketa

Četvrtina Nijemaca žali za Berlinskim zidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrtina Nijemaca misli da bi ponekad bilo bolje da Berlinski zid još postoji, pokazala je anketa objavljena u tjedniku Bild.

Taj je odnos gotovo isti s obje strane granice koja je do 1990. razdvajala Njemačku. Na zapadu tako misli 24 posto, a na istoku 23 posto Nijemaca. Oko 80 posto od 1001 ispitane osobe pristalo bi živjeti u socijalističkom režimu, ako bi imali osiguran 'posao, solidarnost i sigurnost'. Na zapadu zemlje 72 posto ispitanih ima pozitivno mišljenje o životu u socijalizmu.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

'Sloboda' je važan politički cilj za samo 28 posto ispitanih na istoku i 42 posto na zapadu zemlje. Svaka sedma osoba na istoku i svaka 12. na zapadu kaže da je spremna za 5.000 eura 'prodati' svoj glas bilo kojoj stranci. Anketa je objavljena uoči emitiranja prve epizode dvodijelnoga filma u kojemu se Njemačka, nakon terorističkog napada koji izaziva sukobe između pristaša ekstremne desnice i ekstremne ljevice, nađe na rubu nove podjele. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene