Obavijesti Video Pretražite Navigacija
diplomatski rat

Masovno protjerivanje ruskih veleposlanika, uključio se i SAD: Njemačka, Poljska, Latvija, Litva, Estonija slijede primjer Velike Britanije

Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)
Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Ruski veleposlanici u Poljskoj, Latviji, Litvi i Estoniji pozvani su u ministarstva vanjskih poslova tih zemalja u ponedjeljak, prenose ruske novinske agencije. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je protjerivanje iz Njemačke.

RIA novosti poziva se na glasnogovornika ruskog veleposlanstva u Poljskoj i predstavnika veleposlanstva u Litvi, a TASS se pozvao na neimenovane diplomatske izvore. Agencije ne navode razloge za te pozive.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

Europska unija povukla je svoga veleposlanika iz Moskve u znak solidarnosti s Britanijom nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije koji su u kritičnom stanju u bolnici otkad su pronađeni bez svijesti na klupi u gradu Salisburyju 4. ožujka.

Prema pisanju Deutche Wellea, i Berlin će protjerati ruske diplomate. Ministarstvo vanjskih poslova na Twitteru je potvrdilo ovu informaciju, nakon što ju je objavio njemački list Suddeutsche Zeitung.

I SAD protjeruje 60 ruskih diplomata, javlja BBC.

Članice Europske unije u petak su se suglasile da poduzmu dodatne kaznene mjere protiv Rusije koju krive za taj napad, kao i SAD. Rusija odbacuje svaku odgovornost.

Glasnogovornik Kremlja kazao je u ponedjeljak kako nema službenih informacija o tome dodajući da će odgovor Rusije SAD-u biti proporcionalan. (S.Ve./I.D./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene