Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanski rat

Četiri tisuće ljudi poginulo u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija u Siriji se ne smiruje. Jutros je u napadu koji se dogodio u gradu Talkalakh pored Libijske granice poginulo četvero ljudi, dok je dvoje ranjeno, javlja AP.

UN-ov čelnik za ljudska prava Navi Pillay izjavio je za medije kako je u Siriji građanski rat te da je od kada su počeli neredi u ožujku do sada ubijeno oko četiri tisuće ljudi. Naglasio je da međunarodna zajednica mora hitno reagirati kako bi zaštitila građane Sirije. Samo je prošli mjesec u borbama poginulo 950 ljudi, objavili su sirijski aktivisti.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

Europska Unija objavila je imena 11 tvrtki i 12 osoba koje sankcionira među kojima je sirijski predsjednik Bašar al-Asada, sirijski ministar financija Mohammad al-Jleilati, kao i ministar ekonomije Mohammad Nidal al-Shaar. Na listi su i predsjednikovi najbliži suradnici i članovi državnog osiguranja.

Tvrtke koje su sankcionirane većinom su naftne kompanije: General Petroleum Corporation, Sytrol i Al Furat Petroleum Company. Među sankcioniranim tvrtkama je i Cham Press TV, televizijska kuća kao i Al-Watan, novinski list. Mediji su služili za nadziranje situacije i nereda, tvrde iz EU-a. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene